Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Bitcoin by už brzy zase mohl stát přes milion, ukazuje technická analýza

Bitcoin, ilustrační foto
Pixabay
 ČTK

Bitcoin posiluje, kopíruje pohyb asijských akciových trhů. Čína naznačila, že se chystá uvolnit měnovou politiku. Nejznámější kryptoměna je nad 41 tisíci dolary (přes 918 tisíc korun), roste druhý den za sebou. Někteří analytici z technických ukazatelů vyvozují, že bitcoin by mohl nakrátko vyskočit až k úrovni 51 tisíc dolarů (asi 1,14 milionu korun) za virtuální minci.

Reklama

Podle údajů na specializovaném webu CoinDesk se bitcoin kolem 12:00 SELČ prodával za zhruba 41 172 dolarů, za posledních 24 hodin si tak připisoval přes 2,6 procenta. Za posledních 24 hodin vystoupal až na 41 531 dolarů.

Technické ukazatele naznačují, že by bitcoin mohl krátkodobě vystoupat až k hranici 51 tisíc dolarů, odhaduje Katie Stocktonová, spoluzakladatelka společnosti Fairlead Strategies. Kryptoměna však podle ní musí nejprve překonat 200denní klouzavý průměr, který se nachází těsně nad 48 tisíc dolarů.

Pokud by se bitcoin propadl zpět pod 40 tisíc dolarů, hrozilo by mu sklouznutí na úroveň kolem 27 200 dolarů, vyvozuje z ukazatelů Stocktonová. Tak nízko se bitcoin naposledy obchodoval v prosinci 2020.

Mark Newton, který vede společnost Fundstrat očekává, že bitcoin v průběhu příštího týdne posílí. Jako horní hranici rozmezí uvádí 44 200 dolarů.

Bitcoin se v letošním roce z velké části držel v rozmezí zhruba 35 tisíc až 45 tisíc dolarů. Koncem března se krátce dotkl 200denního klouzavého průměru, ale pak následoval pokles o celých 19 procent. Obavy ze zpřísňování měnové politiky tehdy vyvolaly poklesy napříč rizikovými aktivy. Během tohoto období rekordně vzrostla korelace nejznámější kryptoměny s velkými technologickými akciemi.

Investiční výzva má vítěze! Turbulentní dobu porazil Dalibor z newstream.cz s akciemi ČEZ

Kdo v uplynulém kvartále vsadil vše na jednu kartu, mohl hodně vyhrát i hodně prohrát. A jak si vedly jednotlivé instrumenty v #investicnivyzva?

Přečíst článek

ilustrační foto

Mastercard a Nexo vydají společně první platební kartu krytou kryptoměnami

Švýcarská kryptoměnová společnost Nexo a americký vydavatel platebních karet Mastercard se spojily a vydávají společnou platební kartu. Jako první na světě bude kryta kryptoměnami. Společnost Nexo to uvedla na svém webu. Firmy reagují na rostoucí rozšířenost a oblibu digitálních aktiv, napsala agentura Reuters.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Pád bitcoinu. Kryptoměna se tento týden dostala opět pod hranici 19 tisíc dolarů

Bitcoin opět pod 19 tisíci dolary. Inflace a zvyšování sazeb dál drtí „nezávislou“ měnu

Přečíst článek
Kybernetický zločin - ilustrační foto

Praní špinavých peněz i financování terorismu. Zločinci rekordně zneužívají kryptoměny

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme