Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

American Express v Česku končí

American Express
ČTK
 ČTK

Společnost American Express, vydavatel karet pro lidi, kteří hodně cestují, se stahuje z ČR. Klientům rozesílá výpovědi smluv. Jako první na to upozornil server Peníze.cz.

Reklama

České zastoupení American Express podle serveru Peníze.cz v dopisech informuje klienty, že ukončí jejich firemní program a veškeré navázané produkty k 15. prosinci letošního roku.

„Měníme způsob naší podnikatelské činnosti a nově již nebudeme nabízet firemní produkty zákazníkům v České republice,“ napsala firma.

Karty pro obchodní cestující

V Česku se American Express, často zvaný i AmEx, v posledních letech soustředil na vydávání firemních karet, jejichž prostřednictvím manažeři platili hotely, letenky, pronájem automobilů v zahraničí a podobně. Karty nabízel i jako součást balíčku dalších služeb od pojištění až po nonstop asistenci při zařizování široké škály potřeb klientů při byznysových cestách do ciziny.

Zajišťování akceptace karet American Express v Česku převzala už v roce 2013 společnost Global Payments Europe.

Reklama

Virtuální karta

Jak ušetřit v zahraničí? Neplatit kartou české banky

Kdo nechce při letní dovolené v zahraničí dotovat české banky, měl by zvážit služby některé z fintech společností, anebo si před odjezdem cizí měnu nakoupit ve směnárně.

Přečíst článek

American Express sice přestane vydávat komerční produkty místním zákazníkům, ale někteří zájemci mohou požádat o mezinárodní produkt Eurocard, uvedla viceprezidentka pro firemní záležitosti a komunikaci pro Evropu, Střední Východ a Afriku Katie Robsonová. Zdůraznila, že společnost má nadále zastoupení v ČR, nic se nemění na rozvoji akceptační sítě obchodníků a pokračuje také 'podpora místních firemních programů pro naše globální zákazníky'.

Sdružení pro bankovní karty (SBK) podle jejího výkonného ředitele Romana Kotlána firma o odchodu z Česka zatím neinformovala. Ve statistice SBK se počet tuzemských karet American Express neukazuje, podle Kotlána tento údaj společnost nezveřejňuje. V celkovém počtu vydaných karet může jít o velmi nízké číslo, o jednotky procent, dodal.

placení hodinkami

Platební karta, která se nedá ztratit. Bez elektroniky s ní ale nezaplatíte

Také v České republice stále více bank postupně na trh uvádí virtuální karty, které umožňují lépe si ohlídat třeba platby v neznámých či méně důvěryhodných e-shopech nebo ve streamovacích službách na internetu. Jejich zřízení i zrušení bývá většinou rychlé, docela jednoduché a bez poplatků. Zatím si je ale mohou pořídit jen klienti třetiny oslovených tuzemských bank. Ostatní bankovní domy vyčkávají, jak se nový trend v platbách u klientů bude vyvíjet. Víme, u koho si můžete virtuální platební kartu sjednat i kde zatím budete mít smůlu.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Placení prstenem

Nákup zaplatíte už i prstenem. Zatím jen od mBank. Víme, s čím přijdou ostatní banky

Přečíst článek
Kreditní karta, ilustrační foto

Opatrnosti není nikdy dost. Jak nastavit platební kartu před zneužitím v cizině?

Přečíst článek
Kreditní karty

Z ulic mizí bankomaty i pobočky pošt. A cashback získává na popularitě

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme