Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Akvizice za miliardy dolarů. Regulátoři v USA schválili plán S&P Global na koupi IHS

Dolar
Pixabay
 ČTK

Antimonopolní regulátoři ve Spojených státech schválili plán poskytovatele finančních informací S&P Global na převzetí konkurenta IHS Markit za 44 miliard dolarů (zhruba 970 miliard korun). Regulátoři podmínili souhlas mimo jiné tím, že S&P Global některé aktivity firmy IHS prodá. Transakci již v říjnu schválila Evropská komise, která pro ni stanovila podobné podmínky jako američtí regulátoři, napsala agentura Reuters.

Reklama

Společnost S&P Global oznámila dohodu o převzetí IHS loni v listopadu. Transakce by měla firmě S&P Global pomoci v konkurenčním boji s většími rivaly Bloomberg a Refinitiv.

Společnost S&P Global vlastní mimo jiné přední ratingovou agenturu S&P Global Ratings a má kořeny až ve druhé polovině 19. století. Firma poskytuje také informace z kapitálových a komoditních trhů po celém světě.

Společnost IHS Markit je na trhu nováčkem - vznikla v roce 2016, kdy americká IHS koupila britskou Markit. Její aktivity sahají od prodeje dat o automobilovém a technologickém sektoru po vydávání časopisu o vojenských a firemních záležitostech Jane's Defence Weekly.

Německo, ilustrační foto

Německo čeká „virem prolezlá" zima, ekonomicky půjde dolů a Česko s ním

Pandemická situace v Česku a v Německu se dál zhoršuje. V Česku přibývá denně kolem 13 tisíc nově nakažených - týdenní průměr nově nakažených na 100 tisíc obyvatel přesáhl 85. To je nejrychlejší přírůstek od března letošního roku. Situace se dramaticky zhoršuje také v Německu - největší evropské ekonomice.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Banka Capital One kupuje vydavatele kreditních karet Discover za 35 miliard dolarů

Konkurence pro JPMorgan? V USA vzniká nový bankovní gigant, prsty v tom má i Buffett

Přečíst článek
Košické ocelárny, někdejší VSŽ, po téměř čtvrtstoletí mění majitele

Košické ocelárny, někdejší VSŽ, po téměř čtvrtstoletí mění majitele. Od Američanů je kupují Japonci

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme