Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Tvrdá rána pro britské kuřáky. Sunak zvažuje zákaz prodeje cigaret a pokuty za nechození k lékaři

Britský premiér Sunak uvažuje o zákazu prodeje cigaret příští generaci
iStock
 ČTK

Britský premiér Rishi Sunak uvažuje o tom, zda prosadit jedny z nejpřísnějších protikuřáckých opatření na světě, která by v praxi znamenala zákaz prodeje cigaret příští generaci, informuje zpravodajský server The Guardian.

Reklama

Nejmenované vládní zdroje listu řekly, že premiér zkoumá, zda by bylo možné zavést podobná opatření, jako loni v prosinci schválil Nový Zéland. Ten zavedl postupné zvyšování věkové hranice pro prodej tabákových výrobků. Lidé narození po roce 2008 si tak nebudou moci koupit na Novém Zélandu cigarety ani po dosažení plnoletosti.

Britský premiér podle informací The Guardian také stále uvažuje o tom, zda zavést pokuty ve výši deseti liber (280 korun) za promeškání kontroly u praktického lékaře či vyšetření v nemocnici.

Jak se starat o mozek?

Biohacking: Mozek je to nejcennější, co máme. Umíte se o něj starat?

Lidský mozek. Orgán, který nás z mnoha úhlů činí tím, čím jsme, a odlišuje nás od jiných živých forem. Návod, jak ho udržet zdravý a co nejdéle funkční až do vysokého věku, tvoří kombinace řady strategií, které je nejlepší zapojit do života co nejdříve a předejít tak jakýmkoliv problémům ještě než se objeví.

Přečíst článek

Sunakova kancelář nepopřela, že premiér uvažuje o zpřísnění protikuřáckých zákonů.

Nákup cigaret je v Británii povolen od 18 let. Dříve to bylo už od 16 let, ale věkovou hranici v roce 2007 zvýšila tehdejší labouristická vláda.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Úklid odhozených cigaretových nedopalků ve Španělsku zaplatí tabákové firmy

Rázný krok Španělska. Úklid odhozených cigaretových nedopalků zaplatí tabákové firmy

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme