Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zisk Vodafonu spadl pod miliardu. Kvůli inflaci i energetické krizi

Vodafone
Dušan Kütner / Newstream
 ČTK

Operátorovi Vodafone klesl ve fiskálním roce končícím letos na konci března v ČR zisk o 27 procent na 933 milionů korun. Tržby vzrostly o 3,7 procenta na 20,55 miliardy korun. Ziskovost ovlivnila energetická krize i vysoká inflace spolu s nutností investovat do splnění licenčních požadavků. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti.

Reklama

Vodafone měl čtyři miliony zákazníků

„Naše tržby v uplynulém roce narostly, a to především díky růstu počtu tarifních zákazníků, ale i zákazníků s předplacenými kartami. Masivně jsme investovali do nejmodernější 5G sítě, Vodafone už tak pokryl přes 75 procent populace a je v pokrytí 5G jasný lídr. S tím ovšem souvisel i růst nákladů. Vliv měla také energetická krize spolu s vysokou inflací,“ uvedl viceprezident Vodafonu pro finance Milan Kníže.

Operátor měl v ČR na konci fiskálního roku 4,01 milionu mobilních zákazníků, počet uživatelů pevného vysokorychlostního internetu se zvýšil o 5000 na 611 tisíc připojených.

Mezi priority společnosti do dalšího fiskálního roku patří rozšiřování pokrytí 5G, investice do pevných sítí a spolupráce s T-Mobile. „Projekt společné výstavby je dlouhodobou aktivitou, která se bude uskutečňovat od roku 2023. První domácnosti by takto měly být připojené už ve druhé polovině roku. Vedle spolupráce s T-Mobile dále masivně investujeme do výstavby optických přípojek a modernizace vlastní kabelové infrastruktury, která nyní pokrývá více než 1,6 milionu domácností a firem,“ uvedla firma ve zprávě o podnikatelské činnosti.

T-Mobilu klesl pololetní zisk. Jeho Magenta TV má čtvrt milionu uživatelů

T-Mobilu klesl pololetní zisk. Jeho Magenta TV má čtvrt milionu uživatelů

Operátorovi T-Mobile klesl v letošním prvním pololetí provozní zisk o 6,2 procenta na 5,8 miliardy korun. Tržby naopak stouply o 5,7 procenta na 15,4 miliardy korun, oznámila firma, která je podle počtu klientů největší firmou na trhu v Česku.

Přečíst článek

Vodafone Czech Republic je součástí nadnárodní skupiny Vodafone Group.

Náš výkon nebyl dobrý, prohlásila šéfka Vodafonu. Propustí desetinu lidí

Náš výkon nebyl dobrý, prohlásila šéfka Vodafonu. Propustí desetinu lidí

Britská telekomunikační společnost Vodafone v následujících třech letech zrušit  11 tisíc pracovních míst. Firma, která působí i v České republice, to oznámila v tiskové zprávě. Vodafone po celém světě zaměstnává kolem 100 tisíc lidí. Plánované snižování počtu zaměstnanců je nejrozsáhlejší v historii podniku, uvedla agentura Reuters.

Přečíst článek

T-Mobile loni potrápili hackeři i drahé energie. Zisk operátor navýšil

Loňský rok nepřinesl společnosti T-Mobile žádná velká dramata. Operátorovi se podařilo ustát extrémní růst cen energií i nájezdy hackerů.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme