Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Newstream uspořádal první ze setkání Klubu česko - slovenských žen v byznysu

Newstream uspořádal první ze setkání Klubu česko - slovenských žen v byznysu
Jan Schejbal / Newstream
 nst
nst

Redakce newstream.cz uspořádala první ze setkání Klubu česko - slovenských žen v byznysu s tématem Ženy jako investorky: Jak ochránit své peníze. A jak zní rada zkušených investorek, které na konferenci vystoupily? Investujte, jiné cesty není, i kdyby to měly být pouze stokoruny měsíčně.

Reklama

„Investování je jako čištění zubů“, zahájila své vystoupení Jana Brodani, šéfka Asociace pro kapitálový trh ČR. „Všichni víme, že se je to rutinní a nudná činnost, a všichni také víme, jak to dopadá, když ztratí na své pravidelnosti.“ 

„Nejtěžší je začít,“ vzkázala zúčastněným ženám zakladatelka investičního fondu Espira Investments Andrea Ferancová Bartoňová, která se také ujala role hlavní řečnice. Existují podle ní tři důvody, proč se ženy investicím tradičně vyhýbají. Tím hlavním je čas, protože ženy jsou tradičně více angažované v péči o své blízké. Dalším je určitá averze vůči financím, a konečně také nedostatek informací a networkingu v dané oblasti, která je stereotypně považována za doménu mužů.

Situace se ale naštěstí podle ředitelky financování investiční skupiny DRFG Hany Cajthamlové posledních letech mění a zastoupení žen mezi investory pozvolna roste. „Podle aktuálních statistik až polovina žen nějakou formou zhodnocuje svůj majetek,“ uvedla Cajthamlová.  

Obdobnou zkušenost sdílela také Anna Kortusová z investiční platformy PORTU. „Ještě před dvěma lety bylo zastoupení žen pouhých pět deset procent, v současnosti to je již zhruba třetina,“ uvedla. 

Podívejte se na večer plný inspirace a investičních rad do naší fotogalerie:

Řečnice rozdaly i pár investičních doporučení. Na přetřes tak přisly investice do luxusního zboží, nemovitostí i umění

Akce se konala pod záštitou Asociace pro kapitálový trh České republiky.

Partnery akce byly Business and Professional Women CRPortu, DRFGGlobal PaymentsLumusZDR Moser.

Klub nabídne pravidelné setkávání žen působících na vlivných místech byznysu, ekonomiky a společnosti v diskusně-networkingovém formátu. Jeho cílem je propojovat české, moravské a slovenské manažerky a podnikatelky z různých oborů.  

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Zapletalová: Největším luxusem a nejdražší investicí je čas. I proto by jej měly začít ženy dávat i sobě

Přečíst článek

Finančně nezávislé ženy boří investiční stereotypy. Přesvědčte se na Women´s FINdependence Day

Přečíst článek

Inflaci lze porazit jen investicemi. Ženy přitom naráží na stereotypy a časové limity

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme