Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Miroslav Štěpán se oficiálně stal novým šéfem České pošty

Nový šéf České pošty Miroslav Štěpán
ČTK
 ČTK

Výběrové řízení na generálního ředitele České pošty vyhrál Miroslav Štěpán, který byl poslední rok pověřený řízením podniku. Předtím v něm působil jako ředitel divize poštovních služeb. Do tendru se přihlásili čtyři kandidáti. Nominaci předloží ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) ještě vládnímu výboru pro personální nominace.

Reklama

Jedním z hlavních úkolů nového ředitele bude řídit rozvoj podniku v návaznosti na aktuální transformaci. Česká pošta je bez řádného generálního ředitele od loňského února, kdy po dohodě s Rakušanem musel odejít Roman Knap.

„Transformace České pošty je jedním z důležitých kroků vlády a kvalitní generální ředitel je pro její úspěšný průběh zcela zásadní. Věřím, že Miroslav Štěpán jako schopný manažer transformaci dotáhne úspěšně do konce,“ uvedl Rakušan.

Natáčení podcastu s Petrem Paličkou

Palička z Penty: Postavit byty u Masarykova nádraží? Nereálné a drahé

Staví na brownfieldu v Nuslích i na Waltrovce, nejvýrazněji se však rukopis Penty projeví kolem Florence. Změnu územního plánu bychom mohli mít odsouhlasenou během čtyř měsíců, říká šéf Penta Real Estate Petr Palička v dalším díle podcastu Realitní Club.

Přečíst článek

Štěpána jako nejúspěšnějšího kandidáta doporučila ministrovi pětičlenná výběrová komise. Hodnotila předložené podklady uchazečů a měla s nimi osobní pohovory. Šlo již o druhý tendr. Do toho prvního se přihlásilo deset kandidátů, ale nikdo vhodný z nich nevzešel.

„Do výběrového řízení na generálního ředitele České pošty jsem se přihlásil s tím, že chci uspět. Děkuji panu ministrovi za podporu. Vnímám ji tak, že transformační cesta, kterou jsme se vydali, je správná. Spolu se svým týmem budu pokračovat v nutných krocích, které vyústí v rozdělení České pošty na dva samostatné právní subjekty,“ uvedl Štěpán.

Prodavačka ukládá objednaný nákup do doručovacího robotu.

Konec uštvaných pošťáků a doručovacích firem? Vánoční dárky mohou už brzy rozvážet roboty

Uštvaní pošťáci a pracovníci doručovacích firem si teď konečně vydechnou – objednané dárky k Vánocům už byly doručeny, asi ještě zbývá dovézt nějaké opožděné zásilky a bude možné si i chvíli sednout. V příštích letech by však mohl tento vánoční rituál vypadat jinak: dárky mohou přivážet roboty.

Přečíst článek

Štěpán má ekonomicky zaměřené vysokoškolské vzdělání. Do státního podniku Česká pošta nastoupil v roce 2008, ve vrcholném vedení působil od roku 2018, konkrétně jako ředitel pobočkové sítě, ředitel divize státní poštovní služby a v posledním roce jako pověřený zástupce generálního ředitele.

Ztrátová Česká pošta se má do dvou let transformovat na část, která provozuje pobočky a poskytuje v nich služby pro stát a další subjekty, a komerční akciovou společnost Balíkovna zajišťující balíkové a logistické služby. Pošta zaměstnává 21 tisíc lidí, provozuje 2900 poboček a za loňský rok očekává provozní ztrátu kolem 300 milionů korun, o 600 milionů nižší než předloni.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Pobočka České pošty

Dalibor Martínek: Prohnilá Česká pošta. Zavírání poboček je kouřovou clonou politiky ovládané firmy

Přečíst článek
Vít Rakušan, ministr vnitra (vpravo) a premiér Petr Fiala

Dalibor Martínek: Datové schránky, pošta, bezhotovostní důchody. Přestala Víta Rakušana bavit politika?

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme