Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

GALERIE: Alžbětino století skončilo. Truchlí celý svět

Královna Alžběta II.
Newstream
 nst
nst

Konec jedné éry, zní titulek zprávy o úmrtí britské královny Alžběty II. magazínu The Economist. Magazín připomíná, jak moc se za skoro století života aristokratky a 69 let jejího vládnutí změnila Británie. A svět. 

Reklama

Kondolují politici z celého světa.  „Britská královna Alžběta II. byla více než panovnice, definovala éru,” uvedl americký prezident Joe Biden. Byla státníkem s nepřekonatelnou důstojností a ve světě neustálých změn pro generace Britů stálou oporou a zdrojem útěchy a hrdosti, dodal. 

Papež František, který se s Alžbětou coby panovnicí a také hlavou anglikánské církve setkal v roce 2014, připoměl velkorysou službu britskému národu a Společenství, příkladnou oddanost úkolům i její pevné svědectví víry v Ježíše Krista.

Francouzský prezident Emmanuel Macron označil Alžbětu II. za přítelkyni Francie a královnu srdcí, která ztělesňovala kontinuitu a jednotu britského národa přes 70 let a zanechala trvalou stopu ve své zemi a svém století.

„Britská královna Alžběta II. psala žila a psala historii. Těšila se nejvyšší úctě a respektu po celém světě,” napsal německý prezident Frank-Walter Steinmeier.

Irští a severoirští politici od premiéra Michéala Martina po nacionalisty vřele vzpomněli na odkaz královny Alžběty II. a na roli, kterou sehrála při nápravě vztahů mezi Británií a Irskem.

„Během těch několika památných dní se královna nestranila stínů minulosti,” uvedl v prohlášení irský prezident Michael Higgins. „Její dojemná slova a vyjádření úcty Irové velmi ocenili a obdivovali, nastolila jimi nový, na budoucnost orientovaný vztah mezi našimi zeměmi,” dodal.

Jak o smrti Alžběty II. informovala světová média ve čtvrtek večer, si prohlédněte v galerii. 

Královna Alžběta II.

Britská královna Alžběta II. zemřela. Novým králem je její nestarší syn Charles

Britská královna Alžběta II. zemřela. Šestadevadesátiletá panovnice skonala na zámku Balmoral ve Skotsku, kam se za ní dnes odpoledne sjížděli její příbuzní.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme