Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Superhvězdy české umělecké scény Typlt a Štech vystavují novinky v DSC Gallery

Lubomír Typlt a Adam Štech v DSC Gallery
Tomáš Souček pro DSC Gallery
Stanislav Šulc

Dvojice umělců s nezaměnitelným rukopisem, dvě hvězdy patřící k nejúspěšnějším českým umělcům současnosti. To jsou Lubomír Typlt a Adam Štech. Svá nejnovější díla představují až do konce června v DSC Gallery, která ke spolupráci přizvala hvězdného kurátora Domenica de Chirico.

Reklama

Výstava Zasej obojky & sklidíš psy nabízí fascinující pohled do aktuální tvorby Lubomíra Typlta a Adama Štecha. Ti v současnosti patří k nejrychleji rostoucím hvězdám české umělecké scény, o jejichž díla je nesmírný zájem zejména mezi nejmladšími sběrateli.

Galerie DSC Gallery pro výstavu navázala spolupráci s hvězdným kurátorem Domenicem de Chirico, který využil principu zdvojení.

„Máme tu dva umělce, od každého z nichž uvádíme vždy dvojici obrazů s podobným námětem a motivem,“ připomíná Karolína Juřicová, partnerka DSC Gallery.

Můžeme tak například pozorovat dva distorzované Ježíše v podání Willema Dafoem od Adama Štecha, jeho dva Picassy nebo dvojici obřích pláten Lubomíra Typlta, na každém z nichž sledujeme trojici detailů plakajících dětí.

Reklama

FOTOGALERIE: Lubomír Typlt a Adam Štech v DSC Gallery

Silný zážitek

Pro výstavu vznikla díla velmi charakteristická pro oba autory, kteří mají vyhraněný a snadno rozpoznatelný styl i motivy.

Typlt nabízí velká plátna plná barevnosti. Ačkoli se jedná o figurální díla, zdánlivě jasná, čistá, při delším sledování se vyjevují nejrůznější metafory, nejasnosti. Ať už je to využitím velmi agresivních barev, tak i hůř čitelnými výrazy postav. I proto jsou Typltova díla značně znejišťující a vytrhující.

Naproti tomu Štech vychází z kubismu a vytváří cíleně pokřivený obraz známých ikon. K jeho oblíbeným figurám patří Pablo Picasso, Willem Dafoe nebo například Basquiat či Marylin Monroe. V DSC Gallery se vedle Picassa setkáte například s českým prezidentem Petrem Pavlem. A to v opravdu velkém pojetí.

Všechna díla jsou na prodej. Podle J&T Banka Art Indexu patří Typlt i Štech k nejvýraznějším současným českým umělcům, proto je o jejich díla velký zájem, čemuž odpovídají také částky pohybující se ve statisících korun.

Berlín se chce vzdát venkovské vily Josepha Goebbelse

Vila po Goebbelsovi chátrá a Berlín se jí chce zbavit. Hrozí i demolice

Berlínská vláda nabízí, že se vzdá vily, kterou kdysi vlastnil nacistický ministr propagandy Joseph Goebbels. Informoval o tom list The Guardian, podle kterého metropole doufá, že tak ukončí desetiletí trvající debatu o tom, zda rozlehlý nevyužívaný pozemek na venkově severně od německého hlavního města znovu využít, nebo zbourat.

Přečíst článek

Na obchodní dům Máj v Praze dělníci přidělali druhého motýla od Černého

OBRAZEM: Tak už i druhý motýl. Obchodní dům Máj zdobí díla od výtvarníka Černého

Na fasádu obchodního domu Máj na pražské Národní třídě dělníci namontovali druhého několikametrového motýla od výtvarníka Davida Černého s trupem napodobujícím stíhačku spitfire.

Přečíst článek

Reklama

Související

Socha Boy od Matouše Háši se představuje v londýnské aukční síni Phillips

Ohromný úspěch. Mladý český sochař Matouš Háša vystavuje v Londýně po boku Mariny Abramović a dalších legend

Přečíst článek
Český umělec Martin Krajc ve svém ateliéru

Úspěšný umělec Martin Krajc: Ke statisícovým částkám za obraz vede dlouhá cesta

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme