Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Řekne popová diva všechno? Britney Spears prodala za stovky milionů práva na své paměti

Britney Spears
ČTK
Veronika Kudrnová
vku

Britney Spears chce vyprávět svůj životní příběh. Smlouvu na vydání svých pamětí uzavřela s nakladatelstvím Simon & Schuster, které popové divě vyplatí 15 milionů dolarů (asi 324 milionů korun). Víc za paměti dostali jen manželé Obamovi.

Reklama

Americká zpěvačka Britney Spears uzavřela smlouvu na vydání svých pamětí s nakladatelstvím Simon & Schuster v odhadované hodnotě 15 milionů dolarů. To z ní činí jednu z největších dohod svého druhu v USA, píší americká média s odkazem na vyjádření zdrojů blízkých zpěvačce. Britney své plány na knihu zatím veřejně nekomentovala.

Popová diva se dostala opět do zájmu médií loni, kdy soud na její žádost po 14 letech ukončil její opatrovnictví schválené původně kvůli zpěvaččinými psychickým obtížím.

Ačkoliv zpěvačka ani nakladatelství Simon & Schuster nezveřejnily detaily smlouvy, jedná se podle zdrojů serverů Variety a Page Six o „rekordní” sumu, kterou překonává jen dohoda na několik knih, kterou uzavřeli bývalý prezident USA Barack Obama a jeho manželka Michelle s nakladatelstvím Penguin Random House. Obamovi podle médií tehdy dostali za práva na svoje díla asi 65 milionů dolarů (1,4 miliardy korun).

Kanye West

Génius, nebo šílenec? Kanye West je hvězdou Netflixu a nabízí revoluční přehrávač hudby

Jen málo lidí pomohlo proměnit hudební branži jako Kanye West. Kdysi hitmaker pro slavnější kolegy se v polovině nultých let rozhodl sám vyjít s kůží na trh a od té doby vydal desítku alb, které zbořily hitparády, dostaly se mezi nejlepší nahrávky všech dob. A sám West se stal globální celebritou, prodal přes 160 milionů desek a vydělal miliardy dolarů. Překvapivě nikoli hudbou, ale teniskami.

Přečíst článek

Podle webu Page Six se o možnost vydat paměti Spearsové ucházelo několik velkých nakladatelství, s nejvyšší nabídkou ale nakonec přišel právě Simon & Schuster.

Zpěvačka bude v knize popisovat svůj vzestup ke slávě na konci 90. let minulého století, pokračování své hudební kariéry i vztahy se svou rodinou.

Britney loni před soudem v prvním veřejném vystoupení po mnoha letech kritizovala svého otce Jamieho Spearse, který podle ní zneužíval opatrovnictví a nutil ji vystupovat proti její vůli, brát lithium a nedovolil jí se vdát za přítele Sama Asghariho a mít s ním děti. O nespokojenosti zpěvačky s uspořádáním věcí se dlouhodobě v médiích spekulovalo a na sociálních sítích se zrodilo hnutí označované hashtagem #FreeBritney (osvoboďte Britney).

Soud loni v listopadu její opatrovnictví zrušil, Britney pak na sociálních sítích napsala, že se jedná o nejšťastnější den jejího života.

Paris Hilton

Kontroverzní diva Paris Hilton hlásí návrat. Je světovým guru v NFT

Celebrita, která „nikdy nic neuměla“, opět prokázala skvělý cit pro budoucí byznys. Do segmentu non-fungible tokenů nastoupila již v roce 2017 a v současnosti patří k lídrům na trhu s digitálními obrázky. Části její sbírky se prodávají na nejprestižnějších aukcích světa. 

Přečíst článek

Pocta Virgilovi. Tenisky navržené zesnulým návrhářem z Louis Vuitton se vydražily za miliony

Sneakers sběratelé sehráli úchvatnou dražební bitvu o 200 párů tenisek, které krátce před svou smrtí stvořil módní guru Virgil Abloh. Za boty podle aukční síně Sotheby's utratili dohromady přes 25 milionů dolarů.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Mick Jagger prodává floridskou rezidenci. Žádnou okázalost nečekejte

Mick Jagger a jeho o 43 let mladší partnerka prodávají floridskou rezidenci. Je docela skromná

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme