Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Pražské pivní zahrádky: Kdo nezná „Riegráče“, jako by v Praze nebyl

Nejenom výhledy, i vyhlášená zahrádka táhne stovky lidí do Riegrových sadů na Vinohradech.
Petra Jansová/Newstream.cz
Petra Nehasilová
pej

Jednu z nejznámějších restauračních zahrádek v Praze lze najít v samém centru města. V Riegrových sadech. Areál o kapacitě 1000 lidí jsme navštívili jako první v našem letním seriálu: Pražské pivní zahrádky.

Na vinohradských kopcích se kdysi dávno pěstovalo víno, bývaly tu městské lázně a také velmi úspěšná Šretrova restaurace. Postavili ji v polovině 30. let.

FOTOGALERIE: Na kolik vyjde pivo nebo jídlo v Riegráčích se můžete podívat do následující galerie

Nacházely se zde nejrůznější komunitní místnosti, salonky, svatební sál, taneční sály a pivnice. Dvě části celoročně otevřené velké terasy nabízely úctyhodných 1200 míst k sezení. Na střeše restaurace se nacházela velká vyhlídková terasa. U hlavní části letní zahrady pak hudební pavilon a velký taneční parket, na kterém se denně tančívalo na kolečkových bruslích. V 90. letech byl ale vyhlášený podnik přeměněn na kanceláře.

Na „zahrádkovou“ tradici v Riegráčích navazuje areál hned naproti. Pod vzrostlé kaštany se na lavice k pódiu vejde až 1000 lidí. Vyhlášené je hlavně tamní pivo. Na místě je ovšem možnost i ochutnat jídlo ze streetfoodových stánků.

Nejenom výhledy, i vyhlášená zahrádka táhne stovky lidí do Riegrových sadů na Vinohradech.

Pražské pivní zahrádky: Kdo nezná „Riegráče“, jako by v Praze nebyl

Jednu z nejznámějších restauračních zahrádek v Praze lze najít v samém centru města. V Riegrových sadech. Areál o kapacitě 1000 lidí jsme navštívili jako první v našem letním seriálu: Pražské pivní zahrádky.

Přečíst článek

Údajně je ale z Riegrových sadů pozorovat ten nejhezčí západ Slunce. Alespoň dle recenzí turistů na internetu. Ti kromě ceny piva oceňují i to, že se tam shlukují hlavně místní.

„Riegrovy sady se nacházejí dál od turistů přeplných míst. Krásný park a dobré pivo si tu užívají hlavně místní. V Praze je mnoho parků, tento je ale výjimečný tím, jak krásné výhledy nabízí, zejména pak západy Slunce,“ píše uživatelka z New Yersey na TripAdvisoru.

Nejčastěji se plná kapacita stolů a lavic pod kaštany naplní během mnoha akcí, které tam pořádají. Především pak u sportovních přenosů. Jak říká tamní obsluha - „hokej nebo fobal nám to tu zaplní“.

ZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Myslet na budoucnost. To je hlavní téma zimního vydání magazínu Newstream CLUB. Hvězdou magazínu je Rony Plesl, který v rozhovoru poodkrývá velké plány pro další roky, které chce strávit v novém ateliéru za Prahou. Dále si můžete přečíst rozhovor s miliardářem a investorem Michalem Zahradníčkem, který před rokem otevřel fond Life BioCEEd a hledá skryté poklady ve vědeckých laboratořích.

Se svými vizemi budoucnosti se podělí i další výrazné figury českého veřejného dění včetně technologického evangelisty Petra Máry nebo ekonoma a filozofaTomáše Sedláčka

O zachování hodnot, tradic a budování odkazu hovoří Štěpán Laichter, který opravuje rodový dům na pražských Vinohradech od architekta Kotěry.

Čeští a slovenští dolaroví milionáři prožívají dobré časy. A to nikoli jen kvůli úspěchům v podnikání, ale také díky situaci na trzích, ukazuje nejnovější vydání Wealth Reportu, který ve spolupráci s agenturou Perfect Crowd připravila J&T Banka. Výnosy z akcií se vůbec poprvé staly hlavním zdrojem příjmů, když překonaly i výnosy z podnikání. A co je neméně podstatné: většina respondentů očekává, že dobře bude i nadále, třeba kvůli investicím do private equity. Kam dále tuzemští milionáři investují? I to zjistíte v novém vydání magazínu Newstream CLUB.

Desáté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo magazínu se můžete těšit opět na jaře.

Související

Gala Ben Moshe

Raketový úspěch Parzivalu. „Česká gastronomie inspiruje,“ říká michelinský šéfkuchař

Přečíst článek
Zapomenuté řemeslo je zpět. Češi znovu vyrábějí pivní půllitry z křišťálu a míří s nimi do hospod

Sbohem, tuctové sklo. Češi znovu vyrábějí pivní půllitry z křišťálu a míří s nimi do hospod

Přečíst článek
Pekárna Tisse

Spojují řemeslo s vědou, na jejich chleba z francouzské mouky se stojí fronty

Přečíst článek
Doporučujeme