Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Michelin ve stínu pandemie: Kratší menu a místo turistů Češi

Pražské restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise obhájila jednu hvězdu v gastronomickém průvodci Michelin.
Ambiente
Petra Jansová

Dvě pražské restaurace obhájily Michelinskou hvězdu. Kromě Fieldu Radka Kašpárka a La Degustation Bohême Bourgeoise ze sítě Ambiente se další tuzemské restaurace v prestižním gastronomickém průvodci neobjevily.

Reklama

Kromě dvou zmiňovaných podniků s hvězdou se do michelinského výběru dostalo v kategorii „dobrá kvalita za dobrou cenu“ ještě pět restaurací. 

Pozici obhájily podniky Na Kopci, Divinis a Eska. Nově přibyla The Eatery, Dejvická 34 by Tomáš Černý. Naopak už v něm není Sansho šéfkuchaře Paula Daye.

Podle mezinárodního ředitele průvodců Gwendala Poullenneca nabízí česká metropole stále pestřejší výběr gastronomických konceptů, které se rozrůstají do širšího centra Prahy. 

Michelinská hvězda je až na druhém místě

„Pro nás je to nejtěžší obhajoba. Měli jsme půl roku zavřeno, byli jsme rádi, že jsme udrželi tým a obstáli v této nelehké době. Sledovali jsme spíš ztráty a dívali se, jaká bude budoucnost pohostinství. Obhajoba Michelinské hvězdy byla až na druhém místě,“ říká Radek Kašpárek, šéfkuchař a jeden ze spolumajitelů restaurace Field.

Aktuálně jede provoz restaurace na 100 procent a zatím se jí ani nedotklo ani žádné z aktuálních omezení kvůli covidu.

Podařilo se nám přilákat víc Čechů

„Covid zkrátil naše menu a otevřel La Degustation Bohême Bourgeoise v době obědů. Ačkoli v Praze citelně ubylo zahraničních turistů, tyto úpravy nám přinesly více místních hostů a jejich opakované návštěvy,“ říká Tomáš Karpíšek, zakladatel sítě Ambiente.

Ve srovnání s loňským podzimem La Degustation Bohême Bourgoise obsloužila více hostů a měla i vyšší tržby. „Těší nás, že se podnik podařilo zpřístupnit širšímu okruhu Pražanů. Covid a absence zahraničních turistů se tak paradoxně víc dotkly jiných našich podniků v centru Prahy,“ uzavírá Karpíšek.

kontrola bezinfekčnosti v restauracích a kavárnách

Restauratéři se bouří proti zpřísňování. Covid je loni připravil o 76 miliard

České hospody a restaurace se bouří. Není divu, Češi loni totiž kvůli covidu utratili v restauracích a hospodách o 76 miliard korun méně, než by utratili nebýt pandemie, plyne z nových dat Eurostatu.

Přečíst článek

Restaurace Noma v Kodani.

Nejlepší restaurace na světě je opět kodaňská Noma

Nejlepší restaurací na světě podle prestižního gastronomického žebříčku The Best 50 se opět stala kodaňská Noma. České podniky se v padesátce nejlepších restaurací neumístily.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Takto se vaří v nové restauraci Marie B.

Další hvězda pro Prahu? Michelinský tým otevřel hospodu. A bez jídelního lístku

Přečíst článek
Radek Kašpárek

Michelinský kuchař Kašpárek: Přál bych si, aby Češi neřešili jen cenu jídla

Přečíst článek
Fastfood Burger Service otevřel v Revoluční ulici.

Už nikdy do McDonald´s? V Praze otevřeli novou burgrárnu, mají i lanýžové hranolky

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme