Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Michelinská hvězda - informace o tématu

Radek Kašpárek

Michelinský kuchař Kašpárek: Přál bych si, aby Češi neřešili jen cenu jídla

Field je jedním ze dvou tuzemských podniků, které si vyvařily prestižní Michelinskou hvězdu. Jeho spolumajitel, Radek Kašpárek, známý též z televizní soutěže MasterChef v prosinci otevřel novou restauraci přímo na Staroměstském náměstí. Jak vidí tuzemskou gastronomii a chce pro 420 získat Michelinskou hvězdu?

Přečíst článek
Hôtel du Palais v Biarritzu

Hôtel du Palais v Biarritzu navštěvují světové osobnosti. Tamní michelinský šéfkuchař přišel o místo kvůli šikaně

Přečíst článek

Další hvězda pro Prahu? Michelinský tým otevřel hospodu. A bez jídelního lístku

Přečíst článek

Tereza Zavadilová: Stát z našich daní zaplatí luxusního Michelina. Tak ať

Přečíst článek
Takzvaná michelinská hvězda pro nejlepší restaurace.

Michelin bude i v Česku. Desítky milionů za pozice ve slavném gastroprůvodci zaplatí stát

Přečíst článek
La Degustation Bohême Bourgeoise je jedna ze dvou restaurací v Česku s michelinskou hvězdou.

Chcete v Česku michelinskou hvězdu? Zaplaťte miliony, jinak máte smůlu, říká Michelin

Česko by mohlo přijít o restaurace s michelinskou hvězdou, nově totiž musí jednotlivé země společnosti Michelin platit poplatek deset milionů korun za tři roky. Firma Michelin, která vydává průvodce od roku 1900, plánuje uzavřít smlouvy se státními agenturami, aby ho pomohly financovat. V Česku je to agentura CzechTourism, definitivní rozhodnutí, zda stát částku zaplatí, ale záleží na ministerstvu pro místní rozvoj. Píše o tom server Seznam Zprávy.

Přečíst článek
Ani pět titulů nejlepší restaurace na světě nepomohlo. Kodaňská Noma zavírá krám

Pětkrát byla nejlepší restaurací na světě. Teď kodaňská Noma zavírá krám

Jestli bylo v kodaňské luxusní restauraci Noma, pětkrát vyhlášené jako nejlepší na světě, těžké získat rezervaci, od ledna 2025 už to bude zhola nemožné. Vyhlášená restaurace oznámila ke konci příštího roku konec, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Restaurace Noma v Kodani.

Ani vyhlášené Nomě se nedařilo. Nejlepší restaurace na světě se dostala do milionové ztráty

Ani legendární kodaňské Nomě, nejlepší restauraci na světě, se byznysově moc nevede. Navzdory covidové podpoře dánské vlády se podnik dostal do milionových ztrát, upozornila agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Dubai Marina

Konečně. Michelin udělil historicky první hvězdy v Dubaji

Dubaj se dočkala, jedenáct tamních restaurací získalo prestižní gastronomické ocenění – Michelinskou hvězdu, upozornila agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Marco Veneruso kompletně přemění menu restaurace CottoCrudo, a to podle chutí svého dětství, které trávil nedaleko Neapole.

Itálie je mnohem víc než jen carpaccio a gnocchi, říká nový michelinský šéfkuchař v Praze

V Praze začne vařit další kuchařské eso oceněné michelinskou hvězdou. Marco Veneruso kompletně přemění menu restaurace CottoCrudo, a to podle chutí svého dětství, které trávil nedaleko Neapole.

Přečíst článek
Pražské restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise obhájila jednu hvězdu v gastronomickém průvodci Michelin.

Michelin ve stínu pandemie: Kratší menu a místo turistů Češi

Dvě pražské restaurace obhájily Michelinskou hvězdu. Kromě Fieldu Radka Kašpárka a La Degustation Bohême Bourgeoise ze sítě Ambiente se další tuzemské restaurace v prestižním gastronomickém průvodci neobjevily.

Přečíst článek
Hawker Chan v Singapuru.

Michelinské bistro nabízelo jídlo za 45 korun, teď o prestižní hvězdu přišlo

Singapurské bistro dosud známé tím, že vaří nejlevnější michelinské jídlo, o svoje místo v prestižním gastronomickém průvodci přišel.

Přečíst článek
Reklama

News box

U kryptoměny bitcoin ₿ se v noci na dnešek uskutečnil další halving, tedy snížení odměny pro těžaře bitcoinů na polovinu. Tento krok přichází každé zhruba čtyři roky, v minulosti se po něm cena bitcoinu zvyšovala. Cílem halvingu je zpomalení tempa tvorby nových bitcoinů..
Severní Korea v pátek uskutečnila test mimořádně velké bojové hlavice pro střely s plochou dráhou letu a zkušební odpal nové protiletadlové střely. Informovala o tom severokorejská oficiální tisková agentura KCNA.

Hrubý domácí produkt Ruska by se měl v letošním roce zvýšit stejným tempem jako loni, kdy vzrostl o 3,6 procenta. Předpověděl to podle agentury Reuters ruský ministr financí Anton Siluanov. "Veřejný dluh zůstává na udržitelně nízké úrovni kolem 15 procent HDP, rozpočtový deficit činí zhruba jedno procento HDP a očekává se, že tempo hospodářského růstu bude na stejné úrovni jako v roce 2023, což je 3,6 procenta," uvedl Siluanov.

Reklama
Reklama
Doporučujeme