Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Deskové hry na cesty a dovolenou. Tipy na ty, které zkrátí dlouhé chvíle v autě i v letadle

Desková hra Člověče, nezlob se! (ilustrační foto)
Pixabay
 nst
nst

K prázdninové dovolené patří kromě slunce, výletů a pohodičky u moře i dlouhé cestování a společné rodinné večery. Jak si volný čas během letu nebo jízdy po dálnicích zpříjemnit? Deskovkou, která nezabere příliš místa, ale vykouzlí plno zábavy.  

Reklama

Těšíte se až začne vaše rodinná dovolená? Chorvatsko, Itálie a naše sousedské státy patří k destinacím, kam se cestuje hlavně autem. Zkraťte si dlouhé hodiny na silnici třeba Černými historkami.

Jde o detektivní hru s jednoduchými pravidly. Jeden hráč je vypravěč, který si přečte celý příběh a ostatním sdělí pouze krátkou indicii. Spoluhráči pak pokládají vypravěči otázky, kterými se snaží zrekonstruovat celou zápletku historky. Na položené otázky se odpovídá pouze ano či ne. Kromě karet ke hře nejsou potřeba žádné další nástroje, a tak hru může opravdu hrát celá posádka auta. Verzí Černých historek je velké množství. Od prázdninových, přes příběhy z nemocnic až po ty reálné, které se skutečně staly. Je jen na vás, jaké se vám zalíbí nejvíce.  

V letadle se nemluví, trénujte dovednosti

Letadlo může být pro někoho daleko dobrodružnější způsob cestování, ale věřte, že po delší době letu už člověk také neví, co by dělal. Protože v letadle cestujete s dalšími desítkami lidí, preferuje se tu klidový režim bez hlasitého mluvení a soutěžení. Na palubu je tak vhodné mít třeba nějaký hlavolam, který vás dostatečně zaměstná. Skvělou volbou je hra Uzly. Nejenže provázky pořádně potrápí vaše mozkové závity, ale ještě se naučíte vázat uzly jako pořádný zálesák.  

Dubrovník, Jaderské moře

Do Chorvatska s kreditkou nebo obyčejnou kartou? Zde je finanční desatero cestovatele

Doba letních dovolených je tu a po dlouhé pandemii plánují statisíce Čechů vyrazit do zahraničí. Rady, jak mít finance v suchu a připravit se na dovolenou, sestavila UniCredit Bank. Nejlepší přípravou na klidný odpočinek je vyřízení potřebných záležitostí ještě doma. 

Přečíst článek

Na letní večery strávené s rodinou na hotelu či apartmánu máme taky pár tipů. Dobble je rychlá a zábavná hra na postřeh vhodná až pro osm hráčů. Výbušná koťátka zase potěší každého, kdo rád škodí. A Bang! vás přenese na Divoký západ plný intrik a zrady. Pokud chcete potěšit své rodiče, nechte se od nich naučit kanastu nebo žolíky. Uvidíte, jak se jim rozsvítí oči a vydrží s vámi hrát i dlouho po večerce.  

Toužíte po propracovanějších deskovkách? Pořiďte si klasickou stolní hru jen ve zmenšeném cestovním balení. Vědomostní AZ kvíz je jednou z možností. Dále pak třeba strategie Osadníci z Katanu, Ubongo nebo populární párty hra Aktivity. Kterou si na dovolenou vyberete vy? 

Čerpací stanice MOL - ilustrační foto

První omezení na čerpačkách. MOL na svých stanicích v Maďarsku stanovila limit 50 litrů na den

Maďarský MOL šokuje a zavádí maximální denní odběr pohonných hmot 50 litrů. Může se to dotknout také Čechů, kteří přes Maďarsko vyrazí na každoroční dovolenou do Chorvatska. MOL měl limit již doposud, ale činil 100 litrů na den, což se běžných řidičů nedotklo.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Mešita šejka Zayeda

Bílé pláže i monumentální mešita. Zapomeňte na Dubaj, letos se létá do Abú Dhabí

Přečíst článek
Ilustrační foto

Lyžování v Alpách letos už jen pro bohaté? Chudší lyžaři se vrátí do Krkonoš

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme