Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Američané zůstávají v hudbě konzervativní. Milionové soutěži American Idol letos dominuje country

Will Moseley, American Idol
Profimedia.cz
Michal Nosek

Na rozdíl od extravagantní soutěže Velká cena Eurovize, která se postupem doby stala více přehlídkou bizarností než pěveckým kláním, zůstává populární soutěž American Idol stále o muzice. 

Reklama

Díky tomu, že většina hlasujících hudební soutěže mladých talentů American Idol je ze států středozápadu a jihu USA, tak jí vládne country hudba. Tentokrát v podání  Willa Moseleyho. Tenhle třiadvacetiletý hromotluk soutěž prakticky ovládl, a je hlavním adeptem na triumf. O tom se rozhodne v nedělním finále a vítězi přijde pogratulovat jedna z největších legend amerického poprocku John Bon Jovi

Výkony mladíka, který pochází z městečka Hazlehurst v jižanské Georgii, pozitivně hodnotí porota ve složení Katy Perry, Lionel Richie a bavič a country pěvec Luke Bryan. A diváci superlativy na Willově facebookové stránce rozhodně nešetří:  Will je úžasný zpěvák a jsme hrdí na to, že v Idolu zastupuje Georgiiz, shodují se rodáci z Atlanty. 

Od sportu k hudbě

Ještě důvěrnější je například fanynka Sharon Dove Sweat, která nekriticky píše: Mohu říci, že je na tobě naprosto úžasné vše,  Doufám, že mě tvá hudba bude doprovázet ještě velmi dlouho. Můj manžel a já to milujeme. Jedinou nevoli, kterou u diváků vyvolal, způsobil jeho lovecký koníček a fotografie s trofejemi, které dříve postoval na sociálních sítích.

Metalová legenda a frontman kapely Mötley Crüe Vince Neil

Hvězda amerického heavy metalu investuje miliony do pražského sportovního klubu

Tým amerického fotbalu Prague Lions má nové majitele a investory. Tvoří je mimo jiné poněkud nesourodá trojice Američanů. Metalová legenda a frontman kapely Mötley Crüe Vince Neil. Jaderný inženýr Mason Parker a profesionální hráč amerického fotbalu v lize NFL - DeVante Parker. Právě ti koupili pražský klub Prague Lions. V začátku se zavázali do rozvoje klubu amerického fotbalu investovat dva miliony dolarů.

Přečíst článek

Reklama

S Wilovou kariérou mohlo být všechno úplně jinak. Při studií na Georgia Southern University se vrcholově věnoval americkému fotbalu a jeho sportovní úspěch zastavilo až vážné zranění. Před čtyřmi lety tak opustil šišatý míč a vzal do ruky kytaru. Postupně začal psát své vlastní písně a prorazil i na platformě Spotify a jeho song Gone For Good má již téměř milion posluchačů. Následovaly castingy do soutěže American Idol, postup mezi finalisty a nyní nedělní boj o vítězství. 

Legendární American Idol 

V soutěži se nezpívá jen pro slávu. Vítěz si odnese v přepočtu tři miliony korun a po natočení prvního alba získá dalších zhruba dva a půl milionu. 

Soutěž American Idol je pěvecká soutěžní série, kterou vytvořil Simon Fuller a premiéru si odbyl v červnu 2002. S dvouletou přestávkou stále pokračuje. Za tu dobu se soutěž stala jedním z nejúspěšnějších pořadů amerických televizí. Ve šňuře, která trvala osm  televizních sezon, od 2003–04 až po 2010–11 , bylo show na prvním místě v hodnocení sledovanosti celoamerických televizních stanic a úspěch komentátoř popisovali jako bezpříkladný a nejpůsobivější v historii vysílání. 

Rapperka Sharlota
video

Jsem takový čertík, říká extravagantní zpěvačka Sharlota

Osobnost rapperky Sharloty Blakk (27) charakterizuje hudba, ale i nekonvenční outfity. Hudebnice je díky tomu také úspěšnou influencerkou a díky své kreativitě v oděvní tvorbě uvažuje i o módním návrhářství. Neodmyslitelně k ní patří také bezpočet tetování, která vnímá jako součást své osobnosti. 

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

AI hitem ve stylu Drakea a The Weeknd vyděsila showbyznys. Umělci se bojí o svá autorská práva

AI hitem ve stylu Drakea a The Weeknd vyděsila showbyznys. Umělci se bojí o svá autorská práva

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme