Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Hvězda amerického heavy metalu investuje miliony do pražského sportovního klubu

Metalová legenda a frontman kapely Mötley Crüe Vince Neil
Profimedia.cz
Michal Nosek

Tým amerického fotbalu Prague Lions má nové majitele a investory. Tvoří je mimo jiné poněkud nesourodá trojice Američanů. Metalová legenda a frontman kapely Mötley Crüe Vince Neil. Jaderný inženýr Mason Parker a profesionální hráč amerického fotbalu v lize NFL - DeVante Parker. Právě ti koupili pražský klub Prague Lions. V začátku se zavázali do rozvoje klubu amerického fotbalu investovat dva miliony dolarů.

Reklama

Mason Parker, který je nově hlavním akcionářem a generálním manažerem týmu Prague Lions má s klubem velké plány. „Změny, které klub provedl, předznamenávají, že Prague Lions vyráží vstříc sezoně 2024 s velkou sebedůvěrou,“ říká. 

Prague Lions jsou jediným českým zástupcem v Evropské fotbalové lize a sezonu zahájí v neděli 26. května, kdy v Praze přivítá tým Hamburg Sea Devils. 

Sport na vzestupu

Americký fotbal je jedním z nejrychleji se rozvíjejících sportů v Evropě a European League of Football je jeho jedinou celoevropskou profesionální ligou. Možnosti zaujmout veřejnost sportovci prokázali, když loni na mistrovském utkání vyprodali hlediště s 31 tisíci diváky. O zápasy je největší zájem v Německu.

Evropská fotbalová liga, která byla zahájena v roce 2020, má profesionální strukturu po vzoru americké NFL. Ve třech konferencích – Západní, Střední a Východní – působí 17 týmů z devíti zemí. Prague Lions jsou součástí Východní konference spolu s regionálními rivaly Berlin Thunder, Fehervar Enthroners, Wroclaw Panthers a Vienna Vikings

Tvrdá hudba, tvrdý sport 

Dalším z klíčových investorů je výše zmíněný Vince Neil, frontman legendární a skandály opředené kapely Mötley Crüe. Po tvrdé muzice, kterou svým fanouškům v Česku již několikrát s kapelou představil, se nyní pustil i do sportovních investic.

Skupina Mötley Crüe, která již sice nevydává desky, ale koncertuje, je na rockové scéně více než čtyřicet let. Nejhvězdnější okamžiky kapela zažívala koncem osmdesátých let minulého století, kdy vyprodávala haly a stadiony po celém světě. Zájem o jejich vystoupení i alba stále trvá. Desek od roku 1981 prodali desítky milionů. 

Jako další ukázka úspěchu kapely, která ještě v roce 2021 patřila do desítky nejvýdělečnějších hudebníků s příjmem 95 milionů dolarů, slouží i prodej práv k veškerým svým skladbám. Společnost BMG je získala zhruba za 3,5 miliardy korun. Pro BMG to byla největší akvizice od roku 2008, kdy BMG vznikla jako samostatná společnost oddělením od společnosti Sony BMG. 

David Bowie (1947-2016)

Po Dylanově či Springsteenově katalogu změnilo majitele i dědictví po Bowiem

Rok 2021 se zapíše do dějin hudebního průmyslu jako rok zásadních změn ve vlastnictví tvorby největších hudebních hvězd světové rockové scény. Poté, co práva na svou celoživotní tvorbu prodali za stovky milionů dolarů Bob Dylan, Bruce Springsteen, Paul Simon či Neil Young, nového majitele získal i katalog písní před pěti lety zesnulého Davida Bowieho. Práva od jeho dědiců koupila Warner Chappell z mediálního konglomerátu Warner odhadem za čtvrt miliardy dolarů (asi 5,5 miliardy korun).

Přečíst článek

Bruce Springsteen

Springsteen, Dylan, Simon či Young. Rok, kdy rockové hvězdy prodaly svou tvorbu

Jeden z nejvíce oceňovaných rockových písničkářů Bruce Springsteen prodal katalog svých písní hudebnímu vydavatelství Sony Music. Oznámila to vydavatelská společnost. Cena činí odhadem půl miliardy dolarů (asi 11,1 miliardy korun), firma ji nekomentovala. Dvacetinásobný držitel Grammy se ke konci roku po Bobu Dylanovi, Neilu Youngovi, Paulu Simonovi či Tině Turner stal další z hudebních ikon, která k prodeji práv na své celoživotní dílo přistoupila. Důvod je podle analytiků prostý – daně.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Francouzský fotbalista Kylian Mbappé v dresu PSG

Investování do sportu je sexy. Bohatí rozšiřují svá portfolia o týmy z NHL či evropského fotbalu

Přečíst článek
Chip Wilson s manželkou, Lululemon

Akcie Lululemon jsou „real deal“. Jejich zakladatel, výstřední miliardář Chip Wilson, taky

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme