Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zbrojařský holding Colt čeká extrémně dobrý rok. Půlmiliardový zisk za čtvrtletí to potvrzuje

Zbrojařský holding Colt čeká extrémně dobrý rok. Půlmiliardový zisk za čtvrtletí to potvrzuje
Colt CZ / užito se svolením
 ČTK

Holding Colt CZ Group SE vykázal za první letošní čtvrtletí výnosy 3,5 miliardy korun. Šlo o meziroční nárůst o 74,7 procenta, zejména díky zvýšení prodejů zbraní a konsolidaci výnosů Coltu.

Reklama

Čistý zisk zbrojařské skupiny po zdanění dosáhl za první tři měsíce roku 544,7 milionu korun, nárůst ve srovnání se stejným obdobím loni činil 97,6 procenta.

Provozní výsledek hospodaření Colt CZ za první tři měsíce roku 2022 byl 749,3 milionu korun, tedy o 123,7 procenta více než od ledna do března loňského roku. Ukazatel EBITDA vzrostl za letošní úvodní čtvrtletí ve srovnání se stejným obdobím roku 2021 o 120 procent na 954,7 milionu korun. EBITDA je hospodářský výsledek před započtením úroků, daní a odpisů.

Česká zbrojovka se přejmenovala na Colt CZ

CZG – Česká zbrojovka Group změnila svůj název na Colt CZ Group SE (Colt CZ). Amerického výrobce zbraní přitom koupila už loni.

Přečíst článek

Rostly hlavně prodeje zbraní v USA a Asii

Výsledky skupiny za první čtvrtletí jsou podle předsedy představenstva Jana Drahoty skvělé. „Meziroční srovnání pozitivně ovlivnila nejen konsolidace výnosů Coltu, ale zejména produktový mix a také nárůst počtu prodaných zbraní a tržeb v klíčových teritoriích, zejména na severoamerickém trhu a v Asii. V České republice jsme také zaznamenali nárůst díky pokračující spolupráci s Armádou České republiky pod rámcovou smlouvou, která navíc byla rozšířena dodatkem uzavřeným v březnu, a to i v souvislosti s válkou na Ukrajině,“ uvedl Drahota.

Skupina se podle něj v prvním letošním čtvrtletí zapojila i do materiální pomoci Ukrajině.

Česká zbrojovka

Jan Drahota z České zbrojovky: Loňské zisky byly rekordní. Přejmenujeme se na Colt CZ

Za dobrými výsledky stojí mimo jiné akvizice legendární americké firmy Colt. Slavné jméno ponese nyní celá společnost. Její vedení navrhne dividendu ve výši 25 korun na akcii. Výsledky hospodaření povzbudily investory. Cenné papíry Zbrojovky na pražské burze zakončily čtvrteční seanci růstem o víc než tři procenta na 612 korun za akcii.

Přečíst článek

Počet prodaných zbraní skupina za první letošní čtvrtletí zvýšila ve srovnání se stejným obdobím loňského roku o 46,1 procenta. Na celkových výnosech Colt CZ se od ledna do konce března ze 61 procent podílely výnosy v USA. Dalších 15,1 procenta činily výnosy v Asii, 7,7 procenta výnosy v Evropě s výjimkou České republiky, přímo v ČR byl podíl 6,6 procenta. Podíl výnosů v Kanadě dosáhl 6,7 procenta, v Africe 0,4 procenta a v ostatních částech světa 2,5 procenta.

Společně se svými dceřinými společnostmi je Colt CZ předním světovým výrobcem ručních palných zbraní pro ozbrojené složky, osobní obranu, lov, sportovní střelbu a další komerční využití. Součástí skupiny jsou společnosti Colt’s Manufacturing Company, Česká zbrojovka, Colt Canada Corporation, CZ-USA, 4M Systems a CZ Export Praha. Colt CZ rovněž drží menšinový podíl ve společnosti Spuhr i Dalby, švédském výrobci optických montážních řešení pro zbraně.

Burza, ilustrační foto

Týden tradera: Inflace, válka a energetická závislost Evropy dál diktují tempo

Uklidnění na akciových trzích pokračuje. Investiční stratégové si již přesto všímají, že problémy v ekonomice teprve mohou přijít a nestabilita se může vrátit.

Přečíst článek

Své produkty prodává Colt CZ především pod značkami Colt, CZ (Česká zbrojovka), Colt Canada, CZ-USA, Dan Wesson a 4M Systems. Colt CZ má své sídlo v České republice a výrobní kapacity v ČR, ve Spojených státech a v Kanadě. Zaměstnává více než 2000 lidí v ČR, USA, Kanadě, Německu a Švédsku.

Wall Street

Týden tradera: Na trzích je klid před bouří

Uklidnění na akciových trzích pokračuje, tak by bylo možné vystihnout uplynulý týden. Investiční stratégové si již přesto všímají, že problémy v ekonomice teprve mohou přijít a nestabilita na trzích se může vrátit.

Přečíst článek

TotalEnergies, ilustrační foto

Francouzská TotalEnergies expanduje na trhu se zelenou energií v USA

Francouzská společnost TotalEnergies sází na obnovitelné zdroje akvizičně posiluje na americkém trhu. Za 1,6 miliardy dolarů tam koupila poloviční podíl ve společnosti Clearway Energy Group.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Ukrajinští vojáci u Bachmutu

Ukrajinci v branném věku prchají ze země. Denně jich odejde asi šest tisíc, tvrdí pohraničník

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme