Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Výrobci Prostenalu loni stoupl zisk o 40 procent

Výrobci Prostenalu loni stoupl zisk o 40 procent
Walmark, užito se svolením
 ČTK

Výrobce doplňků stravy Walmark z Třince na Frýdecko-Místecku zvýšil v loňském roce tržby více než o čtvrtinu na 1,67 miliardy korun. Čistý zisk mu stoupl meziročně o 40 procent téměř na 272 milionů korun. Společnost to uvedla ve výroční zprávě zveřejněné ve Sbírce listin.

Reklama

„Hlavními cíli společnosti Walmark jsou profitabilní růst, vývoj, výroba a prodej kvalitních doplňků stravy. Růstový trend Walmarku v roce 2022 potvrzuje stabilní navýšení provozního výsledku hospodaření na 365 milionů korun,“ uvedli členové představenstva David Hrdlička a Martin Šlégl. V roce 2021 činil provozní zisk firmy 348 milionů korun.

Z tuzemského trhu loni pocházelo 17 procent z celkových tržeb podniku. „V roce 2023 předpokládá Walmark další pokračování růstu tržeb a ziskovosti a další expanzi portfolia výrobků na zahraniční trhy, především skrze distribuční síť skupiny Stada,“ uvedli členové představenstva. Do skupiny Stada patří Walmark od roku 2020.

Walmark předpokládá, že v letech 2023 a 2024 ukončí výrobu léčiv, jejíž podíl tvoří méně než pět procent, a přemění se na společnost s výhradním zaměřením na výrobu doplňků stravy. „Distribuci léčivých přípravků vyráběných v rámci skupiny Stada bude Walmark dále zastřešovat,“ uvedla firma.

Pro cyklisty je důležitá aminokyselina citrulin.

Biohacking: Přírodní viagra? Citrulin pomáhá snížit tlak a řeší problémy s erekcí

Citrulin je s trochou nadsázky řečeno „mužská aminokyselina“. Při správném využívání snižuje krevní tlak, pomáhá ale také s problémy s erekcí a zvyšuje energii. Podle studií je například ideální pro táty-cyklisty.

Přečíst článek

Nové technologie za miliony eur

Společnost loni v třineckém závodě instalovala další nové technologie v kapslování, výrobě a plnění prášku do sachetů a sticků (sáčky různých typů). Celková hodnota těchto investic dosáhla loni 2,5 milionu eur (přes 60 milionů korun). Walmark pokračoval i v investicích do vývoje nových produktů. K 1. lednu 2023 se společnost Walmark sloučila se svými dceřinými společnostmi DH-norm, Proenzi, Idelyn, Valosun a Wavita EU.

Walmark je lídrem ve výrobě a distribuci doplňků stravy na trzích střední a východní Evropy. K nejznámějším výrobkům společnosti patří přípravky Proenzi, Urinal, Prostenal, Spektrum nebo dětské vitaminy Marťánci. Loni měla firma více než 270 zaměstnanců. Od roku 2020 patří společnosti Stada Arzneimittel AG sídlící ve městě Bad Vilbel v Německu.

Syndrom vyhoření. Jde o depresivní stav, nebo samostatný fenomén? Vědci se neshodnou

Dvě relativně známé světové političky nedávno oznámily, že odstupují z funkce, a to z důvodů, které se dají vysvětlit syndromem vyhoření. Jeho případů ostatně přibylo v době covidové pandemie na mnoha pracovištích. Vědci se o podstatě tohoto fenoménu přou, ale naštěstí nabízejí rady, jak se mu dá vyhnout. Pilulku proti němu však nemají.

Přečíst článek

Zdraví, wellness, biohacking

Biohacking: Adaptogen, co má účinky kofeinu a ještě působí proti virům i oparu

Eleuterokok je další z řady adaptogenů, které v seriálu Biohacking představujeme. Působí stimulačně, jako antivirotikum, i proti oparům - a také proti syndromu estrogenové dominance.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme