Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Výrobce léků Wegovy a Ozempic, dánský Novo Nordisk, kupuje firmu Cardior

Výrobce léků Wegovy a Ozempic, dánský Novo Nordisk, převezme firmu Cardior,
Profimedia.cz
 ČTK

Dánská farmaceutická společnost Novo Nordisk převezme za 1,03 miliardy eur (26 miliard korun) německou biofarmaceutickou firmu Cardior Pharmaceuticals. Firma, která se díky svému přípravku na hubnutí Wegowy zařadila mezi nejhodnotnější na světě, tak zvýší svou nabídku přípravků na kardiovaskulární onemocnění.

Reklama

Akvizice je v souladu s cílem firmy rozšířit současné zaměření na léčbu cukrovky a hubnutí, uvedl dánský podnik.

Transakce má být uzavřena ve druhém čtvrtletí a neměla by mít vliv na výhled provozního zisku firmy Novo Nordisk na letošní rok. Cena zahrnuje zálohovou platbu a další platby v případě splnění stanovených cílů pro vývoj a prodej.

Přichází další lék na hubnutí. A je ještě lepší než ty současné

Přichází další lék na hubnutí. A je ještě lepší než ty současné

Tlouštíků je na světě víc než lidí trpících podvýživou. Většina z nich by chtěla zhubnout – a zaplatit za to celkově miliardy dolarů. Tuto bonanzu nyní ovládly dvě farmaceutické firmy s „opravdovými“, tedy schválenými a prokazatelně fungujícími léky. Jedna z nich se nyní chystá posílit své postavení dalším medikamentem, který slibuje, že bude ještě účinnější a než ty současné a bude se i příjemněji užívat.

Přečíst článek

Výnosy z léků na hubnutí

Firma Cardior vlastní sloučeninu označovanou CDR132L, která je nyní uprostřed druhé fáze klinických studií pro léčbu srdečního selhání. Má zastavit a částečně zvrátit průběh onemocnění u lidí trpících srdečním selháváním, což by mohlo dlouhodobě zlepšit srdeční funkci.

Novo Nordisk se rozhodla vložit velkou část výnosů z prodeje svých léků Wegovy a Ozempic, který se používá na cukrovku, do nových experimentálních přípravků. Její poslední transakce se zaměřují na kardiovaskulární onemocnění, která jsou celosvětově nejčastější příčinou úmrtí. Transakce s firmou Cardior je podle agentury Bloomberg sedmým případem z poslední doby, kdy společnost Novo Nordisk uvedla, že se v akvizicích zaměří mimo jiné výslovně na tuto oblast.

Ozempic

Ozempic roztáčí šedou ekonomiku. Padělky léků i poradenství

Zázračné léky na hubnutí, které měly původně jen léčit cukrovku, rozpoutaly horečku nejen ve farmaceutickém průmyslu. Roztáčejí také kolesa šedé ekonomiky. A více či méně zaručené rady, jak je užívat či zabránit jejich nežádoucím účinkům, jsou vítaným byznysem i pro influencery. Stále častější padělky Ozempiku či Wegovy nedají spát ani kriminalistům.

Přečíst článek

30. léta minulého století

Před sto lety byli všichni hubení. Nebyl ani Ozempic, ani Herbalife

Léky na hubnutí jsou dobrá sázka pro investory. Naopak tyto "skorozázračné" léky ubližují firmám, které na obezitě populace dlouho vydělávaly. Jako Herbalife nebo kluby na hubnutí Weight Watchers.  

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme