Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Tesla v Německu zlevnila. V prodeji jí poráží Volkswagen

Výroba vozů Tesla v Číně
ČTK
 ČTK

Americký výrobce elektromobilů Tesla snížil ceny svých vozů Model Y v Německu i některých dalších evropských zemích. S odkazem na sdělení firmy o tom nformovala agentura Reuters. Tesla už před týdnem zlevnila svá auta Model Y a Model 3 v Číně.

Reklama

V Německu firma podle Reuters například snížila cenu vozu Model Y Performance zhruba 1,4 milionu korun, tedy přibližně o osm procent,. Ke snížení cen Tesla přikročila také ve Francii, Nizozemsku a Norsku, upozornil server televize CNBC.

Údaje Spolkového úřadu pro motorová vozidla tento týden ukázaly, že Tesle v Německu loni klesl prodej o devět procent na 64 tisíc vozů. Teslu tak v čele německého trhu s automobily s čistě elektrickým pohonem vystřídala domácí značka Volkswagen.

Minulý týden Tesla oznámila, že od 29. ledna do 11. února pozastaví výrobu ve své továrně nedaleko Berlína. Důvodem je nedostatek součástek v důsledku narušení dodavatelského řetězce kvůli útokům jemenských povstalců na obchodní lodě v Rudém moři.

dělníci, továrna

Dělníci si stěžovali na nízké platy v Tesle. Musk musel připlatit

Elon Musk bojuje kvůli Tesle s odbory na mnoha místech. V kalifornské fabrice ustoupil a dělníkům připlatil.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme