Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Telefon, který měl i Obama. Veritas chce koupit BlackBerry

Telefon BlackBerry
ČTK
 ČTK

Americký soukromý investiční fond Veritas Capital podal nabídku na koupi kanadské softwarové společnosti BlackBerry. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na obeznámený zdroj. Podrobnosti o nabídce agentura nerozvedla, zúčastněné podniky na žádost o komentář zatím nereagovaly.

Reklama

Telefon BlackBerry měl i Obama

Společnost BlackBerry v květnu uvedla, že přezkoumá své strategické možnosti. Nevyloučila přitom oddělení jedné nebo více svých divizí. Firma vznikla v roce 1984 a v současné době vyrábí software pro automobily a kybernetickou bezpečnost.

Společnost byla průkopníkem chytrých telefonů a její přístroje rádi používali zejména manažeři. V oblibě ho měl i bývalý americký prezident Barack Obama. Později ale firma začala na trhu zaostávat za přístroji s operačním systémem Android a za telefony iPhone od americké společnosti Apple.

V loňském roce firma ukončila svou činnost v oblasti chytrých telefonů a od té doby se snaží prodat své starší patenty související s mobilními zařízeními. V květnu BlackBerry uvedla, že bude pokračovat v dříve oznámeném prodeji patentů společnosti Malikie Innovations až za 900 milionů dolarů (20 miliard korun).

Apple, ilustrační foto

Aukce překonala očekávání. Jeden z prvních počítačů Apple se v USA vydražil za pět milionů

Jeden z prvních osobních počítačů vyrobených společností Apple a podepsaný spoluzakladatelem firmy Stevem Wozniakem se prodal v aukci ve Spojených státech za více než 223 tisíc dolarů (bezmála pět milionů korun). Informovala o tom agentura AP s odvoláním na aukční síň RR Auction. Ta počítač Apple-1 uvedla do plně funkčního stavu a dodala k němu na míru vyrobený kryt se zabudovanou klávesnicí.

Přečíst článek

Akcie BlackBerry na americké burze Nasdaq připisovaly přes 16 procent.

Nový iPhone 15 bude v prodeji 22. září

46 dní. Tolik zbývá do uvedení iPhonu, který má zachránit Apple

Zahájení prodeje iPhone 15 je plánováno na 22. září, uvádí agentura Bloomberg. Debut bude následovat týden po jeho uvedení na trh v polovině září.

Přečíst článek

Světová premiéra filmu Barbie v thajském Bangkoku 17. července 2023.

Nechte ten telefon! Barbiemánie vyostřila spory mezi kinofily a fanoušky sdílejícími selfie přímo z promítání

Letošní filmové léto přineslo hned dva filmové hity Oppenheimer a Barbie, které daly vzniknout fenoménu Barbenheimer. Filmová studia a kina se zálibou hledí na zaplněné sály po celém světě, milovníci tmavých kinosálů už méně. Zejména mladší a excentričtí příznivci filmu Barbie mají ve zvyku si během promítání pořizovat a sdílet selfie na sociálních sítích, což vyostřilo řadu sporů v obecenstvu s milovníky tradičního kina. A kina řeší, jak spory urovnat a nepřijít ani o jednu skupinu diváků, napsal deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme