Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Startup Apify od investorů získal dalších 70 milionů

Startup Apify od investorů získal dalších 70 milionů
iStock
 ČTK

Společnost Apify, která provozuje platformu pro automatizované stahování dat z webových stránek, získala investici 70 milionů korun, kterou využije na marketing, vývoj produktu a na růst vývojářské komunity.

Reklama

Investory jsou fond J&T Ventures a investičního kola se zúčastnil i stávající investor Reflex Capital. Apify to uvedla v tiskové zprávě.

Cílem firmy je nabídnout zákazníkům nástroj, pomocí kterého lze automatizovat libovolný proces, který by jinak bylo nutné ve webovém prohlížeči provádět manuálně. K tomu Apify využívá takzvané aktory, tedy cloudové programy se schopností provádět cokoli od jednoduchých akcí, třeba odesílání e-mailů, po složité operace, včetně prohledávání webu a odstraňování duplicit z velkých datových souborů. Aktory podle společnosti usnadňují práci vývojářům a snadno je spustí a integrují i méně zkušení uživatelé.

Musk hasí průšvih v Tesle. Vyhazov dostane desetina lidí

Americký výrobce elektromobilů Tesla hodlá zredukovat svou globální pracovní sílu o více než deset procent, což znamená zrušení minimálně 14 tisíc pracovních míst. Uvedl to server Electrek s odvoláním na interní e-mailovou zprávu, kterou v automobilce Tesla rozeslal její šéf Elon Musk.

Přečíst článek

Investice posílí růst

Poslední investici firma získala v roce 2019 a v posledních letech rostla pouze z vlastních zisků. Zakladatelé společnosti Jan Čurn a Jakub Balada se rozhodli přijmout externí kapitál proto, aby firmu přenesli z profitabilního na růstové myšlení. Ve firmě si stále udržují většinový podíl. Jedním z cílů využití investice je personální posílení vývoje, produktu, datové analýzy, marketingu a dalších oblastí týmů. Dalším cílem je navýšení přímých investic do marketingu a rozšíření produktů Apify mezi nové zákazníky.

Apify vznikla v roce 2015. Mezi její klienty patří například Siemens, Intercom, Microsoft, T-Mobile nebo Accenture. Loni zvýšila obrat o 22,5 procenta na 170 milionů korun. Firma vykázala provozní zisk 22 milionů korun po předchozí ztrátě. Počet uživatelů platformy se zvýšil ze 100 tisíc na více než 200 tisíc. Počet zákazníků vzrostl o 1700 na 3000.

Vlastník Aquaparku Čestlice Sehnal bude pojišťovat auta v Nizozemsku

Pojišťovna Slavia, která patří mezi středně velké tuzemské pojišťovny a patří do skupiny českého miliardáře Pavla Sehnala, vstupuje na nizozemský trh prostřednictvím tamní společnosti HERA Life. Sehnal je také vlastníkem Aquaparku Čestlice a v minulosti se pokoušel i o politickou kariéru.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme