Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Stamiliardová akvizice. PerkinElmer koupí firmu výrobce léčiv BioLegend

Výzkum, ilustrační foto
PerkinElmer
 ČTK

Společnost zabývající se zdravotní diagnostikou PerkinElmer koupí soukromého výrobce protilátek používaných v genové terapii a substancí pro výzkum léčiv BioLegend za 5,25 miliardy dolarů (114,1 miliardy korun).

Reklama

Pro firmu PerkinElmer je to zatím její největší akvizice a umožní jí růst v oblastech jako klinická diagnostika a testování bezpečnosti potravin.

Transakce by měla být uzavřena do konce roku. PerkinElmer očekává, že v prvním roce po dokončení zvýší akvizice její očištěný zisk na akcii o 30 centů a v dalším roce o 50 centů.

BioLegend má více než 700 zaměstnanců. Poskytuje látky a substance pro výzkum v oblastech jako imunologie, onkologie a neurověda, a také při identifikaci osob nakažených covidem-19 a ke sledování imunitních reakcí pacientů na novou léčbu a vakcíny. Tržby společnosti v příštím roce mají dosáhnout 380 milionů dolarů, napsala agentura Reuters.

Koncern VW jedná s českou vládou o stavbě gigafactory na území Česka.

Gigafactory chtějí v Česku stavět Volkswagen a LG

Jednou ze zvažovaných lokalit pro stavbu továrny na baterie pro elektromobily je areál bývalé hnědouhelné elektrárny Prunéřov ze skupiny ČEZ.

Přečíst článek

Draslovka Holding, výrobní závod v Kolíně

Draslovka převzala americkou Chemours za 11,3 miliardy korun

Společnost Draslovka Holding, která nedávno nakupovala v Jihoafrické republice, oznámila, že převzala ve Spojených státech firmu Chemours za 520 milionů dolarů, tedy v přepočtu za více než 11,3 miliardy korun.

Přečíst článek

Michal Šnobr

Michal Šnobr: Jsem investor, akcionář, hoteliér, zemědělec i fanda Lega

Známý aktivistický akcionář firmy ČEZ Michal Šnobr v červenci prodá svůj herní řetězec JRC Czech. Jde prý trochu konsolidovat své rozkročení - chce se soustředit na rozvoj Amenity Resorts a návazný byznys včetně farem a současně se aktivněji vrátí i na kapitálové trhy. A s větším kapitálem. „Přichází správná doba,“ říká v rozhovoru pro newstream.cz.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Akcie společnosti Point Biopharma Global poskočily o více než 80 procent. Díky oznámené fúzi s Eli Lilly

Přečíst článek
Firma na sdílení kanceláří WeWork

Získá WeWork opět svůj lesk? Firmu chce koupit zpět její zakladatel, nabízí miliardy

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme