Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Draslovka převzala americkou Chemours za 11,3 miliardy korun

Draslovka Holding, výrobní závod v Kolíně
ČTK
Viliam Buchert

Společnost Draslovka Holding, která nedávno nakupovala v Jihoafrické republice, oznámila, že převzala ve Spojených státech firmu Chemours za 520 milionů dolarů, tedy v přepočtu za více než 11,3 miliardy korun.

Reklama

„Tato akvizice je první významnou investicí Draslovky v USA a dalším krokem v naší strategii mezinárodní expanze, která z nás dělá globálního hráče,“ uvedl Pavel Brůžek, generální ředitel Draslovka Holding.

Díky této transakci bude firma vyrábět vysoce čistý kapalný kyanovodík a speciální chemikálie na třech kontinentech, v Evropě, Africe a Americe. 

Draslovka Holding

Draslovka koupila v Jižní Africe závod na výrobu kyanidu za 2,2 miliardy

Rodinná firma Draslovka posiluje v Jižní Africe. Za miliardy tam koupila závod na výrobu kyanidu.

Přečíst článek

„Poslední transakce je rovněž vysoce synergická s výrobou a pozicí společnosti Sasol v Jihoafrické republice v oblasti kyanidu sodného, jejíž akvizici jsme nedávno oznámili,“ dodal Brůžek.

Očekává se, že transakce bude uzavřena ve čtvrtém čtvrtletí tohoto roku, pokud ji schválí regulační orgány a budou splněny další obvyklé podmínky uzavření. 

Chemours Mining Solutions provozuje v americkém Memphisu ve státě Tennessee největší závod na výrobu pevného kyanidu sodného na světě a působí na trhu v USA, Mexiku, Kanadě a Jižní Americe. 

Majoritními vlastníky holdingu jsou od roku 2013 bývalí spolumajitelé Mostecké uhelné Petr Pudil a Vasil Bobela spolu s Janem Dobrovským. Zmíněná trojice působí pod značkou bpd partners. Menšinových 25 procent drží B3 Holding, za kterým stojí bývalý ředitel Draslovky Pavel Brůžek a jeho dva synové.

Michal Šnobr

Michal Šnobr: Jsem investor, akcionář, hoteliér, zemědělec i fanda Lega

Známý aktivistický akcionář firmy ČEZ Michal Šnobr v červenci prodá svůj herní řetězec JRC Czech. Jde prý trochu konsolidovat své rozkročení - chce se soustředit na rozvoj Amenity Resorts a návazný byznys včetně farem a současně se aktivněji vrátí i na kapitálové trhy. A s větším kapitálem. „Přichází správná doba,“ říká v rozhovoru pro newstream.cz.

Přečíst článek

Tesla, nabíjení vozu Model X

Tesla má zisk přes miliardu dolarů. Lépe než konkurence ustála čipový hladomor

Zisk automobilky Tesla ve druhém čtvrtletí byl opět rekordní a poprvé překonal hranici miliardy dolarů. Lépe než konkurence si firma poradila s nedostatkem čipů a s narušenými přepravními řetězci.

Přečíst článek

Ložiska ABB Dodge

První zářez nového šéfa ABB. Koncern prodá divizi Dodge za tři miliardy dolarů

Švýcarská strojírenská společnost ABB prodá svoji divizi Dodge americké firmě RBC Bearings za 2,9 miliardy dolarů (63 miliard korun). 

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Banka Capital One kupuje vydavatele kreditních karet Discover za 35 miliard dolarů

Konkurence pro JPMorgan? V USA vzniká nový bankovní gigant, prsty v tom má i Buffett

Přečíst článek
Košické ocelárny, někdejší VSŽ, po téměř čtvrtstoletí mění majitele

Košické ocelárny, někdejší VSŽ, po téměř čtvrtstoletí mění majitele. Od Američanů je kupují Japonci

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme