Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Škoda Transportation začne vyrábět dieselové autobusy. První dodá armádě

Škoda Transformation začne vyrábět i dieselové autobusy
Škoda Transformation
 ČTK

Škoda Transportation vstupuje na trh dieselových autobusů. Prvních šest ryze dieselových vozů objednala česká armáda. Hlavní části vyrobí sesterský závod v Turecku.

Reklama

Ministerstvo obrany nakoupí šest zájezdových autobusů Škoda D’COACH zhruba za 30 milionů korun. Po rozšíření nabídky vozidel vstupuje skupina touto objednávkou na evropský trh autobusů s dieselovým pohonem, uvedla viceprezidentka pro autobusovou mobilitu Tanya Altmannová.

Základní komponenty vyrobí turecký závod Temsa a v Plzni pak firma dokončí část interiéru, úpravu podle požadavků zákazníka a vizuální podobu vozu, uvedl mluvčí skupiny Jan Švehla. PPF jako 90procentní vlastník Škody Transportation loni v listopadu získala poloviční podíl v podniku Temsa, hlavním tureckém producentovi autobusů a lehkých nákladních aut.

„Nabízíme teď zákazníkům kompletní portfolio kolových vozidel pro městskou, příměstskou, meziměstskou i zájezdovou dopravu. Konkrétně od trolejbusů, klasických i parciálních, přes elektrobusy až po úsporné autobusy s dieselovým pohonem. K tomu navíc zajišťujeme zákazníkům i veškeré poprodejní služby,” dodala viceprezidentka.

Vozy dodá plzeňská Škoda Electric, dceřiná firma Škody Transportation a výrobce trolejbusů a elektrobusů, ve dvou zakázkách. Jde o 12 metrů dlouhé zájezdové autobusy s motorem DAF MX-11 o výkonu 330kW. Splňují normu Euro 6 a mají automatickou převodovku. První dva autobusy mají 51 míst, další čtyři vozy 44 sedadel. „Vozy Škoda D’COACH mají veškerou bezpečnostní a komfortní výbavu podle nejmodernějších standardů. Sedadla jsou uzpůsobena na dlouhé trasy a cestující tak budou mít maximální pohodlí,” uvedl Švehla. Ve výbavě je také kuchyňka, dvě lednice a velký zavazadlový prostor. Řidiči ocení adaptivní tempomat, dodal.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Norské stíhačky F-35 Lightning během cvičení Arctic Challenge Exercise (ACE) na letecké stanici Orlandet

Celkové náklady na celý životní cyklus stíhaček F-35 se vyšplhají na 322 miliard

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme