Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Siemens zvýšil zisk na rekordních 3,4 miliardy eur a plánuje vstup své divize na burzu

Čtvrtletní zisk Siemensu překonal odhady, čeká ale zpomalení růstu tržeb
ČTK
 ČTK

Německý průmyslový koncern Siemens ve čtvrtém čtvrtletí zvýšil zisk o sedm procent na rekordních 3,4 miliardy eur, tedy asi 83 miliard korun, a překonal odhady. Příští rok ale čeká zpomalení růstu tržeb.

Reklama

Analytici kvartální zisk odhadovali na 3,34 miliardy eur. Tržby se ve čtvrtletí zvýšily o deset procent na 21,4 miliardy eur a překonaly odhad oslovených analytiků 20,99 miliardy eur.

Společnost, která vyrábí produkty k automatizaci továren a budov, v příštích 12 měsících očekává růst tržeb o čtyři až osm procent. Tento nový cíl představuje zpomalení oproti 11procentnímu nárůstu tržeb, který Siemens vykázal za hospodářský rok 2023, tedy do konce září. Důvodem jsou podle firmy především utlumená očekávání v divizi průmyslové automatizace.

„Fiskální rok 2023 byl rokem několika rekordů: v naší průmyslové divizi dosáhl zisk a zisková marže historicky nejvyšší úrovně a téměř jsme zdvojnásobili čistý zisk na historické maximum,“ uvedl generální ředitel Roland Busch.

Společnost Siemens Energy využije záchranný plán v hodnotě 15 miliard eur

Německá vláda přispěchá na pomoc firmě Siemens Energy. Vyzbrojí ji 15 miliardami eur

Německá energetická skupina Siemens Energy, která se ocitla v problémech, využije záchranný plán v hodnotě 15 miliard eur (bezmála 367 miliard korun).

Přečíst článek

Siemens také oznámil, že plánuje svůj podnik s motory a velkými pohony Innomotics uvést na burzu. Teď krok začíná připravovat. Současně prověří nabídky třetích stran na tento podnik a v případě potřeby zváží jako alternativu prodej firmy. Innomotics zaměstnává 15 tisíc lidí, její oddělení od mateřské společnosti je z velké části dokončeno.

Siemens je výrobcem řady produktů od vlaků až po průmyslový software. V České republice má skupina výrobní závody a rozsáhlou obchodní strukturu. V tuzemsku vlastní i dvě centra sdílených služeb, 13 vývojových center a oddělení a také deset kompetenčních center s globální působností.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Výrobce Dako-CZ vloni dosáhla rekordního čistého zisku téměř 440 milionů korun. Vyrábí komponenty pro Škodovku či Siemens

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme