Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Rodí se nové zákony, které posunou elektronizaci veřejné správy o stupínek výš

 nst
nst

Letní sezóna se promítla i do našich právních podcastů, a proto vám výjimečně přinášíme díl bez rozhovoru. Tvůrci legislativy a judikatury ovšem nezahálí. Ve spolupráci s právní kanceláří PRK Partners tak přinášíme velmi pestrý přehled právních novinek.

Reklama

Dozvíte se o nových zákonech, kterými se má elektronizace veřejné správy posunout zase o kousek dál, o konkurujících si návrzích zákonů týkajících se změny podoby registrovaného partnerství i o tom, kam v legislativním procesu došly zákony, o kterých jsme mluvili v minulých dílech.

Právnička a expertka na stavební právo z PRK Partners Kristýna Faltýnková vás seznámí s pohledem Nejvyššího soudu na otázku výše platby za užívání družstevního bytu po skončení nájmu. Zabývat se bude i rozhodnutím Nejvyššího soudu ve věci pochybení nemocnice při prenatálním vyšetření.

Stranou zájmu nezůstala ani rozhodovací činnost Ústavního soudu, konkrétně nálezy týkajících se zvlášť zranitelných obětí, dále pak nález téhož soudu k otázce podstatné změny poměrů rozhodných pro výši náhrady za ztrátu výdělku a nález k započítávání povinnosti zdržovat se v obydlí do výkonu trestu odnětí svobody.

V příštím díle se už zase můžete těšit i na rozhovor vedený Martinem Frolíkem.

PRK, užito se svolením

Podslechněte si i další díly právního podcastu připravovaného ve spolupráci s PRK Partners. Najdete je na newstream.cz nebo na vaší oblíbené podcastové platformě pod označením Právo k ranní kávě.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme