Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Rekordní výsledky pro řetězec JIP. Vloni zvýšil zisk na 236 milionů

Firma JIP východočeská vloni zvýšila zisk na rekordních 236 milionů korun
JIP, užito se svolením
 ČTK

Pardubická velkoobchodní a maloobchodní potravinářská firma JIP východočeská vloni zvýšila zisk po zdanění na 236 milionů korun. Překonala tak svůj rekordní výsledek z roku 2021, který činil 205 milionů korun. Tržby za prodej zboží, výrobků a služeb se meziročně zvýšily o více než 20 procent na 16,06 miliardy korun, vyplývá z výroční zprávy zveřejněné ve Sbírce listin.

Reklama

Provozní výsledek hospodaření vloni dosáhl 290 milionů korun, rok předtím činil minus 73 milionů korun. Ve výkazu zisků a ztrát za rok 2022 figurují také výnosy z podílů ovládané nebo ovládající osoby ve výši 80 milionů korun, rok předtím dosáhly 169 milionů korun.

JIP východočeská loni ovládala 25 dalších firem. Patří do skupiny JIP, která v současnosti provozuje 16 velkoskladů, 13 prodejen Cash & Carry, 23 vlastních maloobchodních prodejen a více než 140 prodejen Plus JIP ve franšízové síti. Věnuje se také logistice. Průměrný počet zaměstnanců se meziročně zvýšil o 42 na 1298.

Bratři Jan a Ivo Plškovi, jejichž iniciály tvoří název firmy JIP, společně vybudovali jednu z největších rodinných firem s potravinářským sortimentem v Česku. Jsou většinovými vlastníky akciové společnosti JIP východočeská prostřednictvím společnosti s ručením omezeným JIP ČR. Menšinové podíly patří firmám registrovaným ve Velké Británii a v Kyperské republice.

Slovenský premiér Robert Fico

Slováci si schválili konsolidační balíček. Stoupnou jim daně i odvody

Slovenský parlament dnes schválil návrh konsolidačního balíčku, od kterého si kabinet premiéra Roberta Fica slibuje vyšší příjmy státu, v příštím roce o zhruba 1,5 miliardy eur (36,8 miliardy korun). Opatření počítají hlavně se zvýšením některých daní a zdravotních odvodů, dále správních a soudních poplatků, s opětovným zavedení zvláštní bankovní daně a s oslabením druhého důchodového pilíře na úkor státního penzijního systému. Vlastní konsolidační balíček dříve prosadila také česká vláda.

Přečíst článek

Lukáš Kovanda: Lidl svým slibem rozkryl, kdo Čechům napálil ceny potraviny. Jsou to nenasytné řetězce

Řetězec Lidl slibuje zlevnění nad rámec snížení DPH. Potvrzuje tím, že za vysokými cenami potravin jsou hlavně řetězce a jejich „čarování“ s maržemi, píše ve svém komentáři ekonom Lukáš Kovanda.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme