Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Realitka Century 21 v Česku mění majitele. Kupují ji finanční poradci

Century 21
Century 21 - použito se svolením
 ČTK

Vzniká jednička na českém trhu majetkového poradenství? Podle slov generálního ředitele nově vzniklého 4fin Holdingu se o to jeho firma rozhodně pokusí.

Reklama

Finančně-poradenská firma 4fin, která loni založila vlastní developerskou společnost HS Property Management (HSPM), koupila od investiční skupiny RSBC výhradní zastoupení (master franšízu) světové realitní firmy Century 21 v Česku.

V realitní branži je rušno. Nyní vám už nic neuteče?

Vzniká tak 4fin Holding, pod jehož hlavičkou fungují společnosti 4fin Better together ve financích, HSPM ve výstavbě a Century 21 jako realitní zprostředkovatel. Firma se chce stát jedničkou na českém trhu majetkového poradenství, oznámila. Master franšíza znamená, že je firma výhradním zástupcem Century 21 v ČR s právem udělovat jednotlivé franšízy.

„Důležitost spojení vidíme především ve výhodách, které ze své podstaty velký podnik přináší. V našem případě zejména ekonomickou sílu spolupracujících společností, významnější postavení na trhu všech firem či kapacitní možnosti pro posun kupředu,“ uvedl generální ředitel 4fin Holdingu Tomáš Martinovský.

Nový projekt společnosti Accolade ve Španělsku

Miliardář Kratina investuje ve Španělsku přes 1,5 miliardy korun, nově staví u Sevilly

Sázka na komerční nemovitosti zatím stále vynáší. Potvrzuje to skupina Accolade miliardáře Milana Kratiny. Ta se nyní rozhodla pokračovat v expanzi do Španělska.

Přečíst článek

Zatím působí na Ostravsku

Značka 4fin vstoupila na český trh v roce 2019, ale zkušenosti jejich klíčových spolupracovníků jsou podle firmy více než dvacetileté. HSPM, patřící do holdingu 4fin, působí převážně v Ostravě. Díky tomu byla většina prvních projektů na území Moravskoslezského kraje.

„Na počátku jsme pracovali s omezeným rozpočtem a potřebovali jsme si vyzkoušet, že ekonomika procesu, tedy výkup, rekonstrukce a prodej, funguje a jsme schopni to dlouhodobě udržet,“ uvedl ředitel HSPM Ladislav Chaloupka.

První projekty HSPM byly především individuální rekonstrukce bytových jednotek. „4fin si u prvních investic potřeboval celý postup vyzkoušet a postupně pak nebyl problém financovat i výkupy celých bytových domů či developerských projektů, které se řeší v posledních měsících,“ dodal Chaloupka.

Ilustrační foto

Šéf Hypoteční banky Jiří Feix: Úrok dvě procenta na hypotéce? To už se nezopakuje

Drahé nemovitosti a drahé hypotéky nutí stále více zájemců o vlastní bydlení s koupí nemovitosti vyčkat. Doba dvouprocentních úroků na hypotéce je však již nenávratně pryč, píše ve svém komentáři pro Newstream šéf Hypoteční banky Jiří Feix.

Přečíst článek

Jiří Rusnok, guvernér ČNB

Lukáš Kovanda: Rusnokův odkaz. Úrok u hypoték může být i 10 procent

Fundamentálním problémem současné světové ekonomiky je to, že centrální banky v uplynulých letech vytvářením „bilionů z ničeho“ roztočily kolotoč inflace a spekulace, který teď neumí zastavit. České národní banky (ČNB) nevyjímaje.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Z Century 21 uděláme českou jedničku, říká Tomáš Martinovský

Z Century 21 uděláme českou jedničku, říká Tomáš Martinovský

Přečíst článek
Menší ostrovy u Kanady mohou stát stejně jako garsonka v Praze.

Vlastní ostrov není jen pro miliardáře. Stát může i tolik co garsonka na Proseku

Přečíst článek
Tomáš Jelínek, Century 21

Tomáš Jelínek: Lidé se nechtějí smířit s tím, že jejich nemovitost ztratila na ceně. A někde to bylo i o padesát procent

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme