Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Rattajova TMR stahuje ztrátu. Lidí na horách je ale stále míň než před covidem

Igor Rattaj z Tatry Mountain Resorts při lyžování na Ještědu.
ČTK
 ČTK

Slovenská skupina Tatry mountain resorts slovenského miliardáře Igora Rattaje utrpěla v předloňské sezoně, v čase nejpřísnějších pandemických opatření, miliardovou ztrátu. V loňské sezoně se skupina nadechla a výraznou část ztráty se jí podařilo umazat.

Reklama

Slovenská skupina Tatry mountain resorts (TMR), která provozuje lyžařské areály a dalších atrakce ve střední Evropě včetně České republiky, za uplynulý finanční rok snížila ztrátu na 11,95 milionu eur (280 milionů korun) z 45,88 milionu eur (1,07 miliardy korun) v roce předchozím. TMR, která vykázala ztrátu čtvrtým rokem v řadě a jejíž hospodaření se výrazněji zhoršilo v době silných vln koronavirové nákazy a souvisejících epidemických restrikcí.

Konsolidovaný zisk před úroky, zdaněním a odpisy (EBITDA) za období od listopadu 2021 do konce loňského října se meziročně výrazně zvýšil, a to na 33,7 milionu eur (788 milionů korun) ze sedmi milionů eur (164 milionů korun) v roce předchozím.

Ještěd

Rattajova TMR skončila loni v miliardové ztrátě a koupila alpské středisko

Slovenský miliardář Igor Rattaj sečetl ztráty z covidových lockdownů. Jeho firma Tatry mountain resorts (TMR), která provozuje lyžařské areály ve střední Evropě včetně Česka, skončila loni ve ztrátě převyšující miliardu korun. Navzdory zhoršenému hospodaření ale přikoupila další alpské středisko Muttereralm v Rakousku.

Přečíst článek

Návštevnost stále nedosahuje předcovidových hodnot

Výnosy skupiny se ve sledovaném období více než zdvojnásobily na 133,6 milionu eur (3,1 miliardy korun) a byly vyšší než v období před vypuknutím onemocnění covid-19. Návštěvnost horských středisek TMR ale ještě zaostala za předcovidovým obdobím.

„Ačkoliv úvod sezony ještě ovlivnila protipandemická opatření, která omezovala plnohodnotný provoz ve slovenských a rakouských střediscích, resorty v Polsku a Česku zaznamenaly mimořádný úspěch,” uvedl předseda představenstva TMR Igor Rattaj k výsledkům skupiny za uplynulý finanční rok. Dodal, že vybudovaná sjezdovka Nová Skalka výrazně pomohla k růstu výnosů českého střediska Ještěd.

TMR na konci loňského října provozovala sedm horských středisek, tři zábavní parky, dva golfové resorty a zhruba dvě desítky hotelů. Skupina v uplynulém finančním roce investovala 23,6 milionu eur (552 milionů korun), z toho nejdůležitějším projektem byla výstavba lanovky v největším slovenském skiaerálu Jasná.

Lyžařské středisko Kayseri Erciyes v Turecku

Alpy? Skvěle se lyžuje i na Středním východě

Nejenom sjezdovka v dubajském obchodním centru. Kvalitní lyžařská střediska jsou i v Pákistánu nebo Libanonu.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme