Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

PPF buduje mezinárodní mýtné impérium přes akvizici německé Vitronic

PPF buduje mezinárodní mýtné impérium přes akvizici německé Vitronic
Profimedia
 ČTK

Provozovatel mýtných systémů ITIS Holding, který pokrývá aktivity skupiny PPF u investic do inteligentní dopravní infrastruktury, zahájil proces akvizice stoprocentního podílu v německé společnosti Vitronic. Dokončení transakce je podmíněno schválením úřadů pro hospodářskou soutěž v Německu, Maroku, Saúdské Arábii a Spojených arabských emirátech. Finanční detaily transakce firmy nezveřejnily.

Reklama

Vitronic je jedním z lídrů v oboru technologií pro dopravu, působí ve více než 80 zemích a je dodavatelem řešení pro výběr mýtného a kontrolu užití silnic a dálnic a technologií pro budování inteligentních měst a řešení pro automatizaci v různých průmyslových odvětvích. ITIS Holding byl založen v roce 2022 jako zastřešující entita PPF pro podnikání v inteligentních řešeních pro dopravní infrastrukturu. Je stoprocentním vlastníkem provozovatelů elektronických mýtných systémů CzechToll a SkyToll, technologické firmy TollNet a dodavatele platebních řešení pro dopravce PaySystem.

CzechToll provozuje v ČR satelitní mýtný systém od 1. prosince 2019. Na Slovensku provozuje SkyToll satelitní mýtný systém od 1. ledna 2010. Od roku 2015 do konce roku 2023 provozoval SkyToll také systém elektronických dálničních známek na Slovensku, ke konci roku jej předal do správy Národní dálniční společnosti. Ve Slovinsku spustil SkyToll nový systém pro úhradu elektronických dálničních známek v roce 2021.

PPF

PPF nakupovala v Maďarsku. Skupina investovala do telekomunikačních firem

Skupina PPF koupila v Maďarsku podíly v několika společnostech, které působí v telekomunikacích. S odkazem na maďarská média to napsal server Hospodářské noviny. Cena transakcí není známa.

Přečíst článek

V roce 2022 překročily tržby Vitronicu 208 milionů eur. Společnost zaměstnává přibližně 1400 zaměstnanců na pěti kontinentech. Strategická investice má upevnit pozici ITIS Holding na trhu inteligentních dopravních řešení.

„ITIS Holding a Vitronic společně pokrývají komplexní portfolio od inteligentní dopravní infrastruktury a jejího zpoplatnění, přes bezpečnost silničního provozu až po automatizaci. Jsme připraveni podporovat růst a úspěch Vitronicu, poskytovat pokročilá řešení a špičkové služby na celosvětové úrovni,“ uvedl předseda představenstva a generální ředitel ITIS Holdingu Matej Okáli. Působnost Vitronicu v Severní a Jižní Americe, Evropě, Asii, Africe a Oceánii podle něj doplňuje pozici ITIS Holdingu v regionu střední a východní Evropy, jihovýchodní Evropy, v Indonésii a Indii.

Skupina PPF je aktivní ve 24 zemích. Investuje do řady odvětví od finančních služeb přes telekomunikace, média, e-commerce a další sektory až po nemovitosti, biotechnologie a dopravu. PPF je majoritním akcionářem předního evropského výrobce vozidel pro veřejnou dopravu Škoda Group. Skupina vlastní aktiva v hodnotě 43,5 miliardy eur a zaměstnává celosvětově 52 tisíc lidí.

InPost

PPF Renáty Kellnerové bude vozit balíky v Polsku

Skupina PPF už vlastní víc než pětinu polské obměny české Zásilkovny ale mnohem větší.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme