Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Pošta udělala v seznamu rušených poboček 21 změn. Nejvíc na severu Moravy a Vysočině

Česká pošta
ČTK
 ČTK

Po sérii jednání s městy a obcemi, Česká pošta mění v jedenadvaceti případech seznam rušených poboček. Nejvíce změn doznal seznam v Moravskoslezském kraji a Kraji Vysočina, kde je po čtyřech nově zařazených pobočkách za původně určené ke zrušení.

Reklama

V dalších čtyřech krajích, Jihomoravském, Ústeckém, Jihočeském a Plzeňském, pošta v seznamu vyměnila po dvou pobočkách a v pěti po jedné. V Praze nebo ve Středočeském kraji k žádné změně podnik nepřistoupil.

Pošta opět zdražuje. Dopis bude od července za 27 korun

Pošta opět zdražuje. Dopis bude od července za 27 korun

Česká pošta od července zdraží poslání obyčejného psaní v ekonomickém režimu o čtyři koruny na 27 korun. Doporučené a cenné psaní bude dražší o desetikorunu. Uvedl to mluvčí pošty Matyáš Vitík.

Přečíst článek

Nejvíce na změny doplatila Vysočina, kde se oproti původnímu záměru zruší dvě pobočky navíc výměnou za zachování jedné pošty v Pardubickém a jedné v Moravskoslezském kraji. Například místo pobočky na Bílém předměstí v Pardubicích bude zrušená pošta v Cerekvičce-Rosicích na Vysočině. Změny se týkají také Znojma, kde se místo pobočky na třídě Dukelských hrdinů ruší pošta v Příměticích, nebo Liberce, kde místo pošty v Poštovní ulici ve Vratislavicích zmizí pobočka v Růžodole.

Počet redukovaných poboček se nezměnil, na základě 164 jednání s obcemi, městy a kraji došlo k výměně 21 poboček za jiné, které se podle původního plánu rušit neměly. Důvody změn bylo dodržení tří zásad České pošty, tedy. splnění legislativních, ekonomických a klientských kritérií. Zároveň jsme vyšli vstříc v mantinelech těchto kritérií starostům, kteří na základě místní znalosti požadovali změny v seznamu svých rušených pošt,” uvedl mluvčí pošty Matyáš Vitík.

Pobočka České pošty

Dalibor Martínek: Prohnilá Česká pošta. Zavírání poboček je kouřovou clonou politiky ovládané firmy

Česká pošta má mnoho problémů. Základním je, že nevydělává peníze. A vlastně ani neví, jaké služby by měla poskytovat. Balíky už umí doručit spousta jiných firem. A za chvilku dokáží ostatní soukromí dopravci doručovat i dopisy. To už bude poslední rána pro poštu.

Přečíst článek

Všech 300 poboček bude uzavřeno k 30. červnu, kdy z provozních důvodů budou mít otevřeno jednu hodinu. Během června budou na rušených pobočkách uvedeny informace o nástupnických poštách a o službách, které budou tyto pobočky poskytovat a v kterých časech. Dále držitelé zákaznické karty České pošty dostanou informace o nastalých změnách, bude spuštěna speciální webová stránka se všemi novinkami a klienti rušených poboček dostanou do svých poštovních schránek informace o změnách, které se jich konkrétně dotýkají.

Pověřený zástupce generálního ředitele České pošty Miroslav Štěpán

Česká pošta loni více než zdvojnásobila ztrátu na 1,725 miliardy korun

Česká pošta loni zvýšila ztrátu o 1,044 miliardy korun na 1,725 miliardy korun. Tržby z prodeje služeb klesly meziročně o 976 milionů korun, tedy o 5,8 procenta. O 579 milionů korun se snížily výnosy z poštovního provozu.

Přečíst článek

O snížení počtu povinně provozovaných pošt z 3200 na 2900 rozhodla vláda. Důvodem je snižování nákladů kvůli klesajícímu poštovnímu provozu. Ten se za posledních pět let snížil o 42 procent, počet pošt se přitom nezměnil. Zhruba čtvrtinu nemovitostí z rušených poboček, které pošta vlastní, chce nabídnout k prodeji. Součástí rušení poboček je i snížení počtu pracovních míst zhruba o 1500 z 23 000.

Česká pošta loni vykázala ztrátu 1,73 miliardy korun, letos to měly být až čtyři miliardy, proto musela sáhnout k úsporným opatřením. Do poloviny roku by měla oznámit plán transformace, během které se rozdělí na část provozují pobočky a poskytující služby pro stát a komerční část s balíkovými a logistickými službami.

Pošta zavře tři sta poboček, nejvíce v Praze a Moravskoslezském a Ústeckém kraji

Česká pošta zveřejnila seznam 300 poboček, které v rámci úspor zruší v polovině roku. V Praze jich ubude 35, v Ostravě 19 a po 12 pobočkách zanikne v Brně a Plzni. Nejvíce pošt se zruší v Moravskoslezském kraji, celkem 48, dále v hlavním městě a 27 v Ústeckém kraji. Pošta také zveřejnila, že loni zdvojnásobila ztrátu na 1,75 miliardy korun.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Pobočka pobočky České pošty Ostrava 39 - OC Forum Nová Karolina

Zavření poboček, škrty a vyhazovy prospěly České poště. Ta loni snížila ztrátu

Přečíst článek
Pobočka České pošty

Dalibor Martínek: Prohnilá Česká pošta. Zavírání poboček je kouřovou clonou politiky ovládané firmy

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme