Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

O krok blíž k převzetí Lagardère. Vivendi prodává časopis Gala

Vivendi
Laurent Grassin / Creative Commons / CC BY 2.0
 ČTK

Francouzská mediální společnost Vivendi se chystá prodat časopis o celebritách Gala. Mohla by tak získat souhlas Evropské komise (EK) k akvizici mediální firmy Lagardère. Agentuře Reuters to řekl zdroj blízký jednání.

Reklama

Zdroj Reuters dodal, že Vivendi se dnes ke kroku zaváže antimonopolním úřadům EK. Slib prodat časopis Gala by byl podle Reuters nejnovějším ústupkem, který Vivendi ovládaná francouzským miliardářem Vincentem Bollorém nabídne, aby mohla převzít vlajkové lodi skupiny Lagardère - týdeníky Journal du Dimanche (JDD) a Paris Match.

Vivendi minulý měsíc uvedla, že jedná o prodeji svého stoprocentního podílu ve vydavatelství Editis firmě International Media Invest (IMI). Ta je dceřinou společností firmy Czech Media Invest (CMI) podnikatele Daniela Křetínského. Prodej vydavatelství Editis je také součástí strategie Vivendi, která se snaží překonat unijní regulační překážky ve snaze převzít společnost Lagardère, která je domovem Hachette, třetí největší vydavatelské skupiny na světě.

Vivendi

Akciovou rally Lagardère živí spekulace o plánu Vivendi firmu převzít

Akcie francouzské mediální společnosti Lagardère dnes na burze v Paříži přidávají více než 20 procent. Podle analytiků je to výsledek spekulací, že by firmu mohla ovládnout konkurenční Vivendi.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Miliardář Křetínský uspěl v boji o francouzskou vydavatelskou dvojku Editis.

Další zářez miliardáře Křetínského na francouzském mediálním trhu. Koupí vydavatelskou dvojku Editis

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme