Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Meta na prodeji Giphy tratí miliardy

Meta prodává Giphy se ztrátou v řádu miliard
Profimedia
 ČTK

Meta prodává platformu Giphy. Za 53 milionů dolarů ji kupuje Shutterstock, což je o téměř o čtvrt miliardy dolarů méně, než kolik za ni v roce 2020 zaplatila Meta.

Reklama

Americká internetová společnost Meta Platforms se dohodla na prodeji platformy pro animované obrázky Giphy firmě Shutterstock za 53 milionů dolarů (zhruba 1,2 miliardy korun). Akvizici oznámila společnost Shutterstock. Meta koupila platformu Giphy v květnu 2020. Britský Úřad pro hospodářskou soutěž a trhy (CMA) však následně kvůli obavám z narušení hospodářské soutěže nařídil, aby Meta platformu prodala.

Meta Platforms, matka Facebooku

Zuckerbergova Meta musí kvůli britskému trhu prodat databázi Giphy

Americká společnost Meta Platforms, která je mimo jiné majitelem sociální sítě Facebook, musí prodat firmu Giphy provozující stejnojmennou platformu pro animované obrázky. Oznámil to britský Úřad pro hospodářskou soutěž a trhy (CMA), který tak potvrdil své dřívější rozhodnutí, proti němuž se Meta původně odvolala. Rozhodnutí je konečné.

Přečíst článek

Meta s Giphy šlápla vedle

Společnost Meta nesdělila, kolik v roce 2020 za převzetí platformy Giphy zaplatila. Podle zpráv médií nicméně hodnota transakce přesahovala 300 milionů dolarů (podle současného kurzu zhruba 6,6 miliardy korun).

Giphy provozuje knihovnu animovaných obrázků ve formátu GIF. Databáze animovaných obrázků a krátkých videí GIF si mezi uživateli získala značnou oblibu. Často je vkládají do textových zpráv na svých mobilních telefonech nebo posílají jen tak pro pobavení.

Společnost Shutterstock provozuje rozsáhlou databázi fotografií, která slouží primárně pro profesionální marketingové a reklamní využití. Firma uvedla, že díky převzetí Giphy osloví širší okruh uživatelů.

Společnost Meta je majitelem sociálních sítí Facebook a Instagram či komunikační služby WhatsApp.

Zuckerbergově Meta Platforms hrozí v EU rekordní pokuta za využití dat z Facebooku

Vyšší než u Amazonu. Facebooku a Meta Platforms hrozí v EU rekordní pokuta

Irské regulační orgány chystají udělit rekordní pokutu provozovateli Facebooku, společnosti Meta Platforms. Důvodem je způsob nakládání s daty evropských uživatelů. Sankce by měla být vyšší než nedávný trest pro Amazon, uvedla agentura Reuters.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Z britského vicepremiéra „ministrem zahraničí“ Facebooku. Jak vypadá neveřejná tvář Mety?

Z britského vicepremiéra „ministrem zahraničí“ Facebooku. Jak vypadá neveřejná tvář Mety?

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme