Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Mailchimp mění majitele. Za 12 miliard dolarů ho koupil Intuit

Dolary, ilustrační foto
iStock

Firmu Mailchimp, která se zabývá e-mailovým marketingem, koupí americká softwarová společnost Intuit. Cena? Přímo astronomická, asi 12 miliard dolarů (v přepočtu čtvrt bilionu korun).

Reklama

Pro Intuit, která je výrobcem softwaru TurboTax a QuickBooks, jde o zatím největší akvizici. Spojení by mělo být dokončeno ve druhém čtvrtletí fiskálního roku 2022, uvedla firma ve vyjádření pro tisk

Transakce spojí dva poskytovatele služeb pro malé podniky. Intuit už desítky let nabízí klientům účetní software QuickBooks, který doplňuje dalšími službami. Loni koupil firmu Credit Karma, což jsou internetové stránky pro osobní finance. Mailchimp se zaměřuje na digitální marketingové služby.

zakladatelé Mailchimpu

Intuit jedná o převzetí Mailchimpu. Nabízí 10 miliard dolarů

Softwarová společnost Intuit jedná o převzetí firmy Mailchimp, která se zabývá e-mailovým marketingem. Cena? Podle zdrojů Bloombergu přesahuje deset miliard dolarů (215,4 miliardy korun).

Přečíst článek

Společnost Mailchimp byla založena v roce 2001, její kořeny sahají k agentuře pro webový design Rocket Science Group. Tu založili Ben Chestnut a Dan Kurzius a zaměřit se měla na velké firemní klienty. V roce 2007 ale zakladatelé ukončili činnost agentury a rozhodli se zaměřit na Mailchimp, který se věnuje malým podnikům. Podnik má po celém světě kolem 12 milionů klientů a loni zvýšil tržby o 20 procent na 800 milionů dolarů, z toho polovina pochází ze zemí mimo USA, uvedla agentura Reuters.

Firmu Intuit založili v roce 1983 Scott Cook a Tom Proulx, o deset let později firma vstoupila na burzu. Její produkt TurboTax se stal synonymem pro vyplňování daňových přiznání přes internet. Větší část podnikání firmy ale tvoří služby pro malé podniky. Intuit má více než 10 tisíc zaměstnanců.

>>>>>>Další zprávy z trhu fúzí a akvizic čtěte zde<<<<<<

Japan Airlines

Vysílené aerolinky lepí dluhy úvěry i bondy, pandemický vývoj jim nenahrává

Letecké společnosti po celém světě nepřestávají hromadit dluhy. Jejich výše už se přiblížila hranici 340 miliard dolarů. Díry v cash flow aerolinky lepí úvěry i emisí dluhopisů.

Přečíst článek

New York

Nejbohatším Newyorčanům hrozí více než 60procentní daň z příjmu

Newyorčanům s nejvyššími příjmy hrozí, že budou platit daň z příjmu 61,2 procenta, jestliže prosadí své plány demokraté prezidenta Joea Bidena. Ti ve Sněmovně reprezentantů nastínili změny ve zdanění na městské, státní a federální úrovni, o konečné podobě se ale zatím jedná. Napsal to dnes server televize CNBC.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme