Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Liberty Steel se dohodla s věřiteli na splátkách dluhu z globálních aktivit

Liberty Ostrava
ČTK
 ČTK

Výrobce oceli Liberty Steel, jehož vlastníkem je britský podnikatel indického původu Sanjeev Gupta, se předběžně dohodl s věřiteli na restrukturalizaci dluhu ze svých globálních aktivit. O restrukturalizaci dluhu z evropských aktivit se dál jedná. Oznámila to firma, jejíž součástí je také hutní podnik Liberty Ostrava.

Reklama

„Po několika měsících vyjednávání jsme nyní dosáhli principiální dohody, která zajistí splácení dluhů věřitelům a výrazně sníží finanční rizika pro Liberty. Jedná se o významný krok v oblasti naší restrukturalizace a transformace,” uvedl ředitel pro transformaci ze skupiny Liberty Steel Jeffrey Kabel. Dodal, že firma nyní bude společně s věřiteli pracovat na přípravě a realizaci této dohody.

„Liberty a Greensill Bank jako hlavní věřitel jednají o obdobné smlouvě o smlouvě budoucí pro restrukturalizaci dluhu evropských ocelářských podniků Liberty,” uvedla rovněž Liberty Steel v dnešní zprávě. Guptův rodinný konglomerát GFG Alliance nyní pracuje na refinancování svých aktivit v ocelářském, hliníkárenském a energetickém průmyslu, protože jeho hlavní věřitel Greensill loni v březnu vyhlásil insolvenci.

Ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS)

Energetickou krizi porazíme uhlím, věří Stanjura

Ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS) předpokládá, že těžba uhlí v OKD bude pokračovat i po roce 2023, pokud bude alespoň ekonomicky neutrální. Společnost OKD by tak mohla vytěžit veškeré zásoby uhlí.

Přečíst článek

Liberty Ostrava je součástí Liberty Steel od roku 2019, skupina ostravskou firmu koupila od konkurenčního výrobce oceli ArcelorMittal. Liberty Ostrava spolu s dceřinými společnostmi zaměstnává kolem 6000 lidí. Za finanční rok do letošního 31. března podnik vykázal čistý obrat 56,5 miliardy korun, čistý zisk činil 6,1 miliardy korun.

Společnost Liberty Ostrava vyrábí ocel hlavně pro stavebnictví, strojírenství a petrochemický průmysl. Roční kapacita výroby podniku je 3,6 milionu tun oceli, v loňském roce firma vyrobila 2,28 milionu tun tekuté oceli, nejvíce od roku 2016. Firma je tuzemským lídrem ve výrobě silničních svodidel a trubek, vedle českého trhu dodává své výrobky do více než 40 zemí.

Liberty Ostrava

Huť Liberty Ostrava ustála dopady války na Ukrajině a hlásí rekordní výsledky

Huti Liberty Ostrava se daří, hlásí dosud nejlepší výsledky od dob akvizice podniku v roce 2019, a to navzdory enormnímu růstu nákladů a negativním dopadům války na Ukrajině. Ostravská huť v loňském finančním roce vydělala 6,1 miliardy korun.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme