Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Leo Express nově povede z pozice jednatele Martin Bala

Martin Bala, Leo Express
Leo Express / užito se svolením
 ČTK

Železničního a autobusového dopravce Leo Express nově povede z pozice jednatele Martin Bala. Ve funkci vystřídal Jakuba Svobodu, který se rozhodl po více než sedmi letech ve firmě skončit.

Reklama

Bala se zároveň stal členem představenstva Leo Expressu. Uvedl to mluvčí společnosti Emil Sedlařík. V závěru loňského roku se předsedou představenstva Leo Expressu stal zástupce španělského vlastníka Manel Villalante.

Bala bude jednatelem dvou společností ve skupině, konkrétně Leo Express a Leo Express Tenders. Zároveň se stal členem představenstva Leo Express Global, která jednotlivé firmy zastřešuje. Bala má podle mluvčího 34letou praxi na železnici a v Leo Expressu pracoval od roku 2019 jako provozní ředitel a člen rady jednatelů a představenstva jednotlivých společností ve skupině dopravce.

„Úkolem pana Baly je příprava společnosti na rozvoj stávajících tratí a expanze na tratě nové,“ řekl Sedlařík.

Aleš Michl

Prezident Zeman jmenoval novým guvernérem ČNB Aleše Michla

Prezident Miloš Zeman jmenoval nového guvernéra České národní banky. Stane se jím člen bankovní rady Aleš Michl.

Přečíst článek

Pokračují tak změny v čele Leo Expressu, které začaly loni, kdy poloviční podíl v Leo Expressu získaly španělské státní dráhy Renfe, pětiprocentní podíl pak švédská firma EuroMaint. Další část drží zakladatel Leo Expressu, podnikatel Leoš Novotný.

Leo Express je soukromý železniční a autobusový dopravce, společnost v roce 2010 založil podnikatel Leoš Novotný. Před pandemií covidu-19, v roce 2019, celá skupina zaznamenala v zisk 150 milionů korun, obrat jí tehdy vzrostl zhruba o čtvrtinu na téměř 1,1 miliardy korun. Výsledky hospodaření v letech 2020 a 2021 firma zatím nezveřejnila.

>>>>>> Tiskové zprávy s kariérními přestupy zasílejte na kariera@newstream.cz <<<<<<<  

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme