Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Končí další dodavatel energií, společnost Manta Commodities

elektroměr, elektřina
Pixabay
Dušan Kütner

Končí další dodavatel energií, společnost Manta Commodities. „Operátor trhu oznamuje, že ve svém systému pozastavuje činnost společnosti Manta Commodities SE z důvodu pozbytí možnosti dodávat elektřinu, a to na základě oznámení této společnosti, které operátor trhu obdržel dne 22. března,“ uvedl Operátor trhu s elektřinou (OTE) na svých webových stránkách. Již včera ze stejného důvodu firma ztratila možnost dodávat plyn.

Reklama

Operátor trhu s elektřinou (OTE) informaci o Manta Commodities zveřejnil na svém webu

Společnost Manta Commodities SE vznikla v roce 2016, sídlo má v Praze. Podle svých webových stránek má aktuálně 45 smluv s různými obchodními partnery týkající se dodávek elektřiny a 30 smluv k dodávkám zemního plynu. „Naše společnost Manta Commodities se aktivně pohybuje na velkoobchodním trhu, kde zajišťuje fyzické i finanční kontrakty. Obzvláště aktivní jsme na likvidních trzích v Německu i České republice, dále pak také v Nizozemí,“ uvádí firma na svých stránkách.

Jan Palaščák

Jan Palaščák: Nikdo pro Putina neudělal tolik, jako spekulanti na trhu s energiemi

V energetice se pohybuje již 15 let. Je dlouhodobým odpůrcem spekulací na trzích s energiemi. V současnosti se Jan Palaščák věnuje budování skupiny Amper, v níž mimo jiné vyvíjí fintechové energetické start-upy CO2IN či Amper Meteo. V roli poradce je členem klimatické komise hlavního města Prahy, které se nyní potýká s problémy při nákupu energií. „Už je to téměř rok, co začaly dramaticky růst ceny plynu. Kdo neměl nakoupeno 90 až 100 procent budoucí spotřeby dopředu, má dneska velký problém,“ upozorňuje Palaščák.

Přečíst článek

„Do obchodování na evropských burzách se rovněž zapojujeme, a to prostřednictvím platforem operátorů a prostřednictvím OTC,“ uvádí dále. Zatím poslední výroční zprávu zveřejnila za rok 2019, z níž vyplývá, že tehdy skončila firma v zisku 8,9 milionu korun, zatímco o rok dříve dosáhla ztráty 4,7 milionu korun. Výši tržeb a výsledky za poslední dva roky dosud nezveřejnila.

Klienti Manty Commodities stejně jako u předchozích podobných případů přejdou do režimu Dodavatele poslední instance (DPI). Jednou z firem, která náhradu zajistí, bude Pražská plynárenská, uvedl předseda jejího představenstva Martin Pacovský na Twitteru.

Nord Stream 2, výstavba plynovodu, ilustrační foto

Plyn v EU opět prudce zdražuje, hrozí další krachy firem typu Bohemia Energy

Ceny plynu letí vzhůru. Důvodem je nyní zejména pozastavení schvalování plynovodu Nord Stream 2

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Regulovaná složka ceny elektřiny pro domácnosti stoupne méně, než jak zněl původní návrh

Lukáš Kovanda: ERÚ ustoupil politickému tlaku, elektřina domácnostem přesto zdraží

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme