Reklama

J&T Banka loni vydělala 2,8 miliardy

J&T Banka loni vydělala 2,8 miliardy
CMC Architects / poskytnuto J&T Real Estate
 ČTK

J&T Bance stoupl loni meziročně čistý zisk o 68 procent na 2,8 miliardy korun. V hospodaření banky se v průběhu roku 2021 odráželo nejen relativní uklidnění situace a klientských očekávání souvisejících s vývojem pandemie covid-19, ale i pozitivní trend na finančních trzích, uvedla banka.

Reklama

J&T Banka, která poskytuje služby privátního bankovnictví, loni vydělala 2,8 miliardy korun, meziročně o 68 procent více. Bance se dařilo zejména na poli investic. Bilanční suma banky na konci loňského roku vzrostla o 16 procent na 203 miliard korun.

Nárůst bilanční sumy ovlivnil zejména objem klientských depozit, který byl o 11,3 procenta vyšší v porovnání s koncem roku 2020 a lehce přesáhl hranici 154 miliard korun. Z celkového objemu závazků vůči klientům tvoří více než 71 procent vklady na termínovaných a vázaných účtech. Objem korporátních úvěrů meziročně vzrostl o 4,93 miliardy korun a ke konci roku činil 72,05 miliardy korun.

Přestože poptávka po nových emisích korporátních dluhopisů nedosáhla předpandemické úrovně, obrátila se její trajektorie. Za celý rok se banka podílela na umístění 14 dluhopisových emisí, celkový upsaný objem dosáhl 15,41 miliardy korun.

Michal Semotan, portfolio manažer v J&T

Michal Semotan z J&T: Teď se cení bezpečné přístavy, ale čas rychle rostoucích akcií zase přijde

Minuty po ohlášení výsledků se akcie společnosti Meta Platforms neboli Facebooku zřítily o 25 procent. Představovalo to více než 200 miliard ztrát, což se stalo největším pádem v historii. Ve stejnou chvíli portfolio manažer J&T Investiční společnosti Michal Semotan přikupoval akcie stejné firmy. „Facebook v současnosti opravdu není předražený. A další růst mu predikují i velké banky,“ říká v rozhovoru pro newstream.cz muž, který se podílí na správě majetku nejbohatších Čechů a Slováků. 

Přečíst článek

Vlastní kapitál J&T Banky v meziročním srovnání narostl o 3,3 miliardy korun a na konci roku 2021 činil 24,76 miliard korun. Kapitálová přiměřenost na konsolidované bázi dosáhla 16,21 procenta.

J&T Banka patří do finanční skupiny J&T a poskytuje vedle služeb privátního bankovnictví financování v oboru realit a podnikových akvizic. S cennými papíry obchoduje pro soukromé investory. V ČR J&T Banka působí od roku 1998. Do bankovního holdingu J&T Finance Group SE patří kromě české J&T Banky její slovenská pobočka, ruská banka J&T Bank AO, J&T Banka d.d. v Chorvatsku a slovenská bankovní skupina 365 (dříve Poštová banka).

Bankám a spořitelnám v Česku loni stoupl souhrnný čistý zisk meziročně o 23,1 miliardy korun na 70,58 miliardy korun.

ruleta, investiční sázky

Investujte do firem a nemovitostí, vyhněte se zlatu, radí čeští superbohatí

Stavební pozemky, start-upy, rezidenční nemovitosti a akcie. To jsou horké investiční sázky českých a slovenských dolarových milionářů, tedy lidí s disponibilním majetkem převyšujícím 22 milionů korun. Superbohatí s ohledem na narůstající inflaci radí zařadit do portfolia pružnější aktiva, která dokážou znehodnocení lépe odolávat, uvádí zpráva Wealth Report 2021, za níž stojí J&T Banka. Naopak dříve tradiční zlato je v současné době pro majetné investičním propadákem.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme