Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Investiční platforma Fondee se rozkročila na Slovensko

Fondee, Jan Hlavsa
Fondee

Český investiční platforma Fondee expanduje na Slovensko a má nového brokera. J&T Banka v této pozici nahradila nizozemské Degiro.

Reklama

Na přesunu k novému brokerovi pracoval tým Fondee v posledních měsících a minulý týden se u J&T Banky poprvé obchodovalo. „Na kapitálovém trhu působíme dlouhodobě a z pozice předního obchodníka s cennými papíry vítáme každého, kdo se jej snaží zpřístupnit širšímu okruhu investorů,” uvedl člen představenstva J&T Banky Tomáš Klimíček.

Ilustrační foto

Studie: Ženy investují méně, ale lépe

Ženy sice stále investují méně častěji než muži, zato ale jejich portfolia dosahují vyšší výkonnosti. Jak jsou na tom s investováním Češky?

Přečíst článek

Manželé Hlavsovi, kteří získali zkušenosti ve financích v londýnské City, spustili Fondee v lednu 2020. „Aktuálně máme více než 4400 klientů. Původně jsme si mysleli, že by bylo skvělé mít na konci letošního roku 5000 klientů, ale pokud budou klienti přibývat podobným tempem jako v posledních týdnech, můžeme klidně atakovat metu 10 tisíc zákazníků,” uvedl spoluzakladatel platformy Jan Hlavsa.

Fondee funguje jako on-line služba pro investování do fondů akcií a dluhopisů. Má pomáhat zejména těm, kterým leží peníze na běžných účtech a kteří hledají cestu zhodnocení financí. Fondee pro ně zprostředkuje investice do fondů sdružujících akcie a dluhopisy. Registrace je on-line, klient si jen vybere typ portfolia.

Budova ČNB

Fondee má novou licenci a ambici rozkročit se do zahraničí

Český start-up Fondee, který přišel s jednoduchým online nástrojem pro zhodnocování peněz, obdržel od České národní banky licenci obchodníka s cennými papíry. Nyní chystá rozšíření produktového portfolia i zahraničí expanzi.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Peněženka, ilustrační foto

Kolik si mám odkládat na důchod? A proč symbolická pětistovka měsíčně už nestačí

Přečíst článek

Portfolio průměrného českého investora je vcelku nuda. Přitom by stačilo tak málo

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme