Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Hotovo. Budovy a pozemky Pardubického pivovaru změní majitele

Budovy a pozemky Pardubického pivovaru, v kterém od loňského března skončila výroba, změní majitele
ČTK
 ČTK

Budovy a pozemky Pardubického pivovaru, v kterém od loňského března skončila výroba, změní majitele. Kupcem je Conseq Funds investiční společnost, schválila to valná hromada firmy. Cena transakce není známa. V pozvánce akcionářům byla částka 186,2 milionu korun bez DPH.

Reklama

Představenstvo rozhodlo, že v Pardubicích skončí výroba piva loni na jaře. „Poté vedení společnosti Pardubický pivovar zahájilo kroky směřující k prodeji areálu jako celku buď s možností zachování pivovarské výroby, nebo jiného budoucího využití v souladu s platnými územními limity. O areál Pardubického pivovaru projevila zájem společnost Conseq Funds investiční společnost, která zároveň učinila nejvyšší nabídku,“ uvedla mluvčí společnosti Pivovary Staropramen Denisa Mylbachrová.

Na programu valné hromady je také prodej ochranných známek a receptur pivovaru a k tomu movité věci, které firma Pardubický pivovar ještě vlastní. Pivovary Staropramen za známky a receptury zaplatí podle akcionářské pozvánky 42 milionů korun bez DPH. Za movité věci byla navržená cena necelých sedm milionů korun bez DPH.

„Spotřebitelé tak o některé své oblíbené značky Pardubického pivovaru nepřijdou. Společnost Pivovary Staropramen také odkupuje část výrobního zařízení, které najde svoje využití v rámci pivovarské výroby. Na prodeji areálu v Pardubicích naše společnost spolupracovala s externí poradenskou firmou,“ řekla mluvčí.

Dánský pivovar Carlsberg uzavřel dohodu o prodeji svých aktivit v Rusku

Dánský pivovar Carlsberg se léčí z ruské kocoviny. Zahojit se zkusí dál v Asii

Dánský pivovar Carlsberg vykázal za loňský rok čistou ztrátu 40,79 miliardy dánských korun (zhruba 136 miliard korun), zejména kvůli rozsáhlým odpisům souvisejícím s ruskými aktivy, která podniku loni v létě zabavily ruské úřady. V letošním roce nicméně Carlsberg očekává bez zahrnutí změn v podnikové struktuře a výkyvů měnových kurzů až pětiprocentní nárůst provozního zisku. Firma to uvedla v dnešní výsledkové zprávě.

Přečíst článek

Pivovary Staropramen koupily 89 procent akcií pivovaru v roce 2019. Chtěly do deseti let zdvojnásobit produkci na 160 tisíc hektolitrů. Později nastala covidová pandemie, začala válka na Ukrajině, a tak se plány nenaplnily a představenstvo rozhodlo na konci roku 2022 o ukončení výroby, což následovalo v březnu 2023. Část výroby převzal Ostravar, který Staropramenu patří.

Pivo se vařilo v pivovaru od roku 1871. Před covidovou pandemií produkoval kolem 80 tisíc hektolitrů piva. Hlavní klientelu měl v Česku, ale vyvážel i do okolních evropských zemí, menší část produkce mířila například do Ruska. Pardubický pivovar vařil pivo značky Pernštejn nebo Vilém a tmavý speciál Porter.

Pivovar Genius noci v Lomnici navázal na letitou tradicci

Obyčejný byznys: Genius noci, minipivovar rodiny Pavlišových, sbírá ocenění a roste

Ivo Pavliš se z profese ajťáka před osmi lety postupně přeorientoval na sládka. Pivo měl vždycky rád, ale jen jako konzument. V roce 2016 s manželkou obrodili dávno zapomenutý pivovar v Lomnici, která leží severně od Brna a dali mu netradiční název - Genius noci.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme