Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Firma Ekorent navyšuje své portfolio. Od J&T kupuje část Medical, jež financuje zdravotnická zařízení

Lékaři na operačním sále
ČTK
 ČTK

Společnost Ekorent z investiční skupiny Creditas koupila od J&T Leasingové společnosti její část Medical, která financuje česká soukromá zdravotnická zařízení. Podmínky transakce společnosti nekomentovaly.

Reklama

Díky této transakci bude Ekorent spravovat přes 2000 aktivních leasingových a úvěrových smluv uzavřených s lékaři a soukromými zdravotnickými zařízeními. Celková velikost portfolia bude dosahovat téměř 1,5 miliardy korun.

„Akvizice má pro Ekorent výrazný synergický efekt, otevírají se nám další možnosti pro rozvoj a pro poskytování kvalitních finančních služeb v sektoru soukromého zdravotnictví. Transakcí posílíme naši podporu začínajícím i zavedeným lékařům a ordinacím a pomůžeme jim v jejich dalším rozvoji,“ uvedl jednatel Ekorentu Petr Harcuba.

Vedle klientů a úvěrů přecházejí do Ekorentu také klíčoví zaměstnanci střediska Medical. „Pro klienty a obchodní partnery je tím zajištěna nejen personální kontinuita, ale také kvalita služeb, na kterou byli zákazníci zvyklí,“ doplnil Harcuba.

Jak správně investovat v roce 2024?

Jak správně investovat v roce 2024? Poradí odborníci z ČNB i globálních investičních titánů

Rok 2023 přinesl mimořádný růst zhodnocení investic do akcií i dluhopisů. Jak na to navázat v roce 2024? Na to budou odpovídat odborníci v čele s viceguvernérkou České národní banky Evou Zamrazilovou na konferenci Investiční výhledy pořádané investiční společnosti EMUN. Ta se uskuteční již ve středu 17. ledna v Lobkowiczkém paláci a dostupná bude on-line na www.investicnivyhledy.cz či na byznysovém portálu newstream.cz, který je mediálním partnerem akce.

Přečíst článek

Ekorent na trhu působí přes 30 let, od poloviny roku 2021 je součástí portfolia Banky Creditas. Přes 70 procent její klientely tvoří stomatologické ordinace. Vedle stomatologie financuje také všechny další zdravotnické obory. Lékařům nabízí úvěry na odkupy ordinací, rekonstrukce, přístroje, ostatní vybavení a také automobily.

Skupina Creditas se zaměřuje na dlouhodobé investice v konzervativních odvětvích. Hlavními pilíři jejího podnikání jsou finanční služby, energetika a nemovitosti. Do jejího portfolia patří například Banka Creditas, energetická skupina UCED či developerská společnost Creditas Real Estate. Zakladatelem a majoritním akcionářem je Pavel Hubáček.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Investice a daně. Kdy máte klid a kdy musíte vyplňovat přiznání?

Martin Pleštil: Investice a daně. Kdy máte klid a kdy musíte vyplňovat přiznání?

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme