Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Čuprova TCF Capital chce do sedmi let spravovat sedminásobek své současné hodnoty

Majitel společnosti Rohlik Group Tomáš Čupr
ČTK
 ČTK

Investiční společnost TCF Capital, kterou založil majitel společnosti Rohlik Group Tomáš Čupr, chce do roku 2030 spravovat sedminásobek současné hodnoty. Ta nyní převyšuje 720 milionů eur, tedy asi 18 miliard korun, uvedl Petr Klekner, který skupinu vede.

Reklama

„Obecně TCF Group plánuje investovat řádově větší částky, než bývá v regionu běžné, a to kolem 30 až 50 milionů eur, tedy 700 milionů až 1,2 miliardy korun. Do roku 2030 by měl TCF Capital v ideálním scénáři mít v celkové hodnotě spravovaných aktiv pět miliard eur, což je v aktuálním přepočtu asi 118 miliard korun, sedminásobek stávající hodnoty,“ uvedl Klekner.

Hlavním aktivem TCF je nyní Rohlik Group. TCF Capital drží pozici také ve společnostech, jako jsou Keboola, FlexDog nebo Rossum.ai. Část portfolia TCF Capital se otevře kvalifikovaným investorům.

Bývalý ministr vnitra a místopředseda ODS Ivan Langer

Ivan Langer: V českém školství chybí konkurence a větší tlak na kvalitu

Soukromou Vysokou školu Cevro, kterou před osmnácti lety založil bývalý ministr vnitra Ivan Langer, čeká transformace na univerzitu. Pomoct by jí k tomu měla až miliardová podpora od Nadace C-EDUCA, kterou ve prospěch školy založili Pavel Tykač a René Holeček. „Je třeba prolomit stereotyp, že co je veřejné, to je kvalitnější než soukromé,“ říká k roli soukromých škol v Česku Ivan Langer. Rozhovor s bývalým politikem a šéfem úspěšné vysoké školy vychází v novém magazínu Newstream CLUB, který je nyní k dostání u všech dobrých prodejců.

Přečíst článek

Klekner, který doposud vedl maďarskou pobočku Rohlíku (kifli.hu), chce TCF Capital zaměřovat na investice do zdraví, automatizace, logistiky, maloobchodu nebo i zpracování jídla. Klekner získal zkušenosti za více než dekádu ve vedoucích pozicích i na pozicích ředitele kosmetické společnosti L'Oreal nebo u technologického gigantu Philips.

„V následujícím roce se chceme primárně zaměřit na slibné investiční příležitosti v rámci zdravého životního stylu a longevity, tedy dlouhověkosti. To je stále odvětví, které zažívá svůj boom a vidíme v něm velký potenciál. Navíc chceme dále investovat do ostatních odvětví, které budou mít synergický přínos jak pro naše současné portfolio, tak i pro budoucí projekty,“ uvedl Klekner.

New York je stokrát větší nemovitostní trh než celé Česko, říká Martin Mucha. Přesto tu tvoří unikátní systém

Od roku 2012 působil Martin Mucha na newyorském nemovitostním trhu, zejména na Manhattanu. A to ve velmi prestižním postavení. „Měl jsem na starosti nákup a prodej velkých budov, mrakodrapů. Některé projekty byly také ve Washingtonu D.C. Měli jsme pod správou několik miliard dolarů, a k tomu deset až patnáct tisíc bytů,“ říká muž, který nyní stojí u zrodu úplně nové platformy pro obchodování s nemovitostmi v Česku.

Přečíst článek

TCF plánuje obchodovat na tuzemském trhu a v regionu střední a západní Evropy, především ve výrobě a zpracování rychloobrátkového zboží, e-commerce, logistice a skladování.

Za Čuprem stojí projekty, jako je Slevomat, Dáme jídlo nebo Rohlik. Rohlik Group, která byla založena v roce 2014, je jednou z předních evropských doručovacích služeb potravin objednaných on-line. Stala se prvním českým podnikem, který dosáhl takzvaného statusu jednorožce, tedy firmou s hodnotou přes miliardu amerických dolarů. Rohlik Group působí vedle ČR také v Maďarsku, Rakousku, Německu, Rumunsku, Španělsku a Itálii. Má kolem milionu aktivních zákazníků.

Čupr je podle letošního žebříčku časopisu Forbes 33. nejbohatším Čechem s majetkem v hodnotě 13,3 miliardy korun.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Německo zřejmě upustí od prověřování čínských investic v zemi. Bojí se, že o ně přijde

Přečíst článek
Ropná rafinérie

Saudi Aramco či Samsung. Burzovní klenoty, ke kterým se Čech může jen stěží dostat

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme