Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Carlsberg našel kupce pro své ruské aktivity a definitivně se stahuje z tamního trhu

Dánský pivovar Carlsberg uzavřel dohodu o prodeji svých aktivit v Rusku
Profimedia
 ČTK

Dánský pivovar Carlsberg našel kupce pro své aktivity v Rusku, odkud se rozhodl stáhnout v důsledku ruské invaze na Ukrajinu. Firma oznámila, že podepsala dohodu o prodeji ruských aktivit. Nezveřejnila však jméno kupce ani hodnotu transakce. Upozornila, že transakce ještě musí projít schvalovacím procesem v Rusku, takže termín jejího dokončení zůstává nejistý.

Reklama

Společnost Carlsberg o svých plánech na odchod z Ruska informovala již koncem loňského března. "Podpis dohody o prodeji ruských aktivit je velmi důležitým mezníkem v tomto složitém procesu," uvedl šéf firmy Cees ’t Hart. "Nyní doufáme v získání potřebných regulačních povolení," dodal.

Podle analytika Mikkela Emila Jensena ze společnosti Sydbank není jisté, zda Carlsberg potřebná povolení získá. "Kroky ruských úřadů se těžko předpovídají," řekl Jensen agentuře Reuters.

ruský tanker, greenpeace

EU přitvrdí v tažení proti lodím, které pašují do Evropy ruskou ropu

Země Evropské unie formálně přijaly jedenáctý balík sankcí proti Rusku, jehož cílem je především znemožnit Moskvě obcházení dříve zavedených omezení. Informovala o tom Rada EU zastupující členské státy.

Přečíst článek

Carlsberg loni uvedl, že v souvislosti se svým rozhodnutím ukončit aktivity v Rusku bude muset přikročit k odpisům majetku v hodnotě téměř deset miliard dánských korun (téměř 32 miliard korun). V roce 2021, tedy před začátkem ruského útoku na Ukrajinu, se Rusko na celkových tržbách podniku podílelo deseti procenty a na celkovém provozním zisku šesti procenty.

Společnost Carlsberg v Rusku zaměstnává více než 8000 lidí. V roce 2008 firma získala plnou kontrolu nad největším ruským výrobcem piva Baltika.

Carlsberg patří mezi největší producenty piva na světě a působí také v České republice, kde v roce 2014 koupil jedenapadesátiprocentní podíl v Žateckém pivovaru.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme