Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Brněnská IT skupina Solitea se mění na Seyfor

 nst
nst

Tuzemská softwarová skupina Solitea se přejmenovala na Seyfor. Firma založená před 32 lety Martinem Cíglerem v současnosti zaměstnává 1600 lidí v osmi zemích a obsluhuje zákazníky ve 38 státech. V expanzi se chystá pokračovat. V příštím roce očekává zvýšení obratu ze 3,2 miliardy na 4,5 miliardy korun.

Reklama

„Chceme být srozumitelní pro zákazníky na celém světě. Název Seyfor nás nebude limitovat na nových trzích tím, že by mohl být podobný názvu lokálních společností,“ uvedl Cígler. Samostatné značky ve skupině budou pokračovat pod svými vlastními názvy. V průběhu příštího roku se ale změní jejich vizuální identita a podstatná většina značek se přiblíží novému vzhledu společnosti Seyfor.

Pod značkou Seyfor se lidé v Česku budou setkávat se systémem eRecept, s účetním systémem Money S3, mzdovým softwarem Vema nebo s iDokladem, který jako cloudový software pro řízení fakturace využívá 70 tisíc především menších a středních podnikatelů.

Ve světě chce Seyfor svými službami konkurovat velkým globálním firmám. „Chceme se etablovat na největších trzích jako stabilní dodavatel, který pokrývá všechny potřeby podnikatelů od malých živnostníků až po velké korporace, a to na jednom místě,“ dodal Cígler. Na které trhy chce dále expandovat, nebo jaké akvizice chystá, neuvedl.

Firma byla založená v roce 1990 jako Cígler Software, v letech 2017 až 2022 působila pod značkou Solitea. V posledních třech letech firma zvyšovala obrat meziročně přibližně o 30 procent a letos zaznamenává zvýšení o 60 procent na zhruba 3,2 miliardy korun. Společnost uskutečnila v posledních letech desítky významných akvizic IT firem v České i Slovenské republice a také na Balkáně. Ovládajícími vlastníky společnosti jsou slovenská private equity společnost Sandberg Capital a Martin Cígler.

Martin Cígler

Budoucí miliardář Cígler: Vizi prodat firmu nemám, zajímavé nabídce bych se ale nebránil

Hned po sametové revoluci začal Martin Cígler podnikat, vytvořil svůj první účetní program pro firmy. Nyní je společnost Solitea, kterou založil a vede ji, hegemonem podnikového software ve střední Evropě. A dál roste. Její programy využívá přes čtvrt milionu firem v Česku, na Slovensku, v Rakousku, Slovinsku a dalších zemích. Solitea v posledních letech kupuje ve spojení s investiční skupinou Sandberg jednu firmu za druhou a zvětšuje svůj dosah. Má Dotykačku, iDoklad a dalších víc než třicet produktů. Už kolem ní začaly kroužit nadnárodní IT koncerny. Cígler má našlápnuto stát se jedním z nejbohatších lidí v Česku.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Martin Cígler

Budoucí miliardář Cígler: Vizi prodat firmu nemám, zajímavé nabídce bych se ale nebránil

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme