Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Bonus až do výše čtyř ročních platů! Tchajwanský přepravce rozdal zaměstnancům milionové odměny

mezinárodní obchod, ilustrační foto
Pixabay
 ČTK

Opravdu šťastný konec roku přichystala svým zaměstnancům tchajwanská přepravní firma Evergreen Marine. Na konci roku jim vyplatila v průměru bonus ve výši 50 měsíčních mezd, tedy ekvivalent čtyř roků práce. Umožnily jí to hospodářské výsledky. Firma těžila z oživení zájmu o přepravní služby a z rozmachu lodní dopravy. S odkazem na své zdroje to napsala agentura Bloomberg.

Reklama

Zájem o lodní dopravu v posledních dvou letech podporoval růst poptávky po spotřebním zboží, který vyvolala pandemie covidu-19, a následné výrazné zvýšení sazeb za přepravu. Očekává se, že tržby podniku za loňský rok stoupnou na rekordních 634,6 miliardy tchajwanských dolarů (4,65 bilionu korun), což je více než trojnásobek tržeb z roku 2020.

Velikost odměn se podle zdroje Bloombergu liší v závislosti na pracovním zařazení zaměstnance. Nadměrně velké bonusy se vztahují pouze na zaměstnance se smlouvami uzavřenými na Tchaj-wanu.

Hradní mluvčí Ovčáček si loni vydělal milion čistého.

Milion pro Ovčáčka, hradní úředníci dostali loni rekordní odměny

Hradní úředníci si loni vydělali nejvíc peněz za druhé volební období prezidenta Miloše Zemana. Vedoucí kanceláře Vratislav Mynář měl čistý příjem asi 2,4 milionu korun, hradní mluvčí Jiří Ovčáček si loni vydělal čistého 1,059 milionu korun.

Přečíst článek

Zpravodajský server Taipei's Economic Daily News minulý týden bez uvedení zdroje uvedl, že firma dala zaměstnancům bonusy, které se rovnají až 52 měsíčním mzdám. Někteří pracovníci tak 30. prosince obdrželi více než 65 tisíc dolarů (1,5 milionu korun).

Ne všichni zaměstnanci Evergreen Marine však měli takové štěstí. Zaměstnanci v Šanghaji si podle webu Caixin stěžovali na nespravedlivé zacházení, protože dostali bonusy pouze ve výši pěti až osminásobku své měsíční mzdy.

Společnost Evergreen Marine k sobě přitáhla nechtěnou pozornost na začátku roku 2021, když její loď uvázla v Suezském průplavu. Nehoda tehdy narušila lodní dopravu a dodavatelské řetězce.

Češi rekordně rychle chudnou. Mzdy reálně spadly o 10 procent

Vysoká inflace se dál propisuje do reálné kupní síly domácností. Ani ve třetím čtvrtletí nedržely mzdy tempo s růstem spotřebitelských cen, a tak reálně poklesly stejně jako ve druhém kvartále o téměř deset procent. Jde tak z pohledu novodobé historie ČR o další rekord v řadě.

Přečíst článek

Čínský export, ilustrační foto

Světová kontejnerová jednička Maersk má rekordní výsledky

Zatímco celý svět od pandemie trápí potíže v logistice a raketový růst cen, přepravci mají žně.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme