Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Bohumínská skupina Bochemie expanduje do Spojených států. Založila tam dceřinou firmu

Bochemie
Profimedia
 ČTK

Skupina Bochemie, která vyrábí širokou škálu chemických materiálů a přípravků, expanduje na americké trhy. V Houstonu, který je jedním z center ropného a plynárenského průmyslu, založila dceřinou společnost GAZ Energy LLC. 

Reklama

Součástí skupiny Bochemie je velmi silně exportně orientovaná německá společnost GAZ, která je předním výrobcem průmyslových nikl-kadmiových akumulátorů a vyváží je do více než 120 zemí. Firmu v USA Bochemie založila, protože americké trhy patří mezi důležitá odbytiště bateriových systémů GAZ.

„Právě v zámoří sídlí někteří z nejvýznamnějších zákazníků GAZ, včetně několika globálních hráčů na poli těžby a zpracování ropy a také z dalších odvětví petrochemického průmyslu. GAZ Energy tedy dostane k dispozici vlastní infrastrukturu, zejména sklad a nabíjecí centrum, což umožní zefektivnit a dále rozvíjet obchodní aktivity společnosti na amerických trzích,” sdělila Bochemie v tiskové zprávě.

Nobelova cena za chemii putuje trojici vědců za výzkum kvantových teček

Nobelovu cenu za chemii získal americko-ruský tým vědců za výzkum kvantových teček

Nobelovu cenu za chemii získala trojice vědců z USA a Ruska za objev a výzkum polovodičových nanokrystalů známých jako kvantové tečky. Jména čerstvých laureátů, kterými jsou Moungi Bawendi, Louis Brus a Alexej Jekimov, unikla na veřejnost několik hodin před oficiálním oznámením Královské švédské akademie věd.

Přečíst článek

Modernizace na Karvinsku i v Sasku

Člen představenstva Bochemie David Vodička uvedl, že založení pobočky v USA urychlí globální expanzi skupiny Bochemie, protože jí umožní dále zlepšovat zákaznickou a technickou podporu na důležitých amerických trzích. „Budeme blíž našim tamějším zákazníkům, jako je například společnost Enersys, a zároveň nám to ulehčí navazování nových partnerství,” podotkl Vodička. Očekává, že akumulátorový byznys skupiny letos poroste o 20 procent.

Mezi další významné investiční projekty skupiny Bochemie patří nynější modernizace výrobního areálu v Bohumíně, jejímž cílem je zejména snížit energetickou náročnost provozu směrem k soběstačnosti, uvedla firma. Současně dochází a postupně dále bude docházet k modernizaci výrobních hal v bohumínském závodě i v továrně GAZ v saském Cvikově, dodala Bochemie.

Bochemie je dodavatelem speciálních chemikálií s vysokou přidanou hodnotou, jako jsou prostředky na ochranu dřeva nebo prostředky na povrchovou úpravu oceli, a také průmyslových nikl-kadmiových akumulátorů. Skupina a její mateřská společnost Bochemie sídlí v Bohumíně, kde zaměstnává víc než 350 lidí.

Státní pojišťovna zaplatila za Liberty Steel pohledávku 1,5 miliardy

Pojišťovna EGAP zaplatila za huť Liberty Ostrava pohledávku 1,5 miliardy

Státní exportní pojišťovna EGAP zaplatila za huť Liberty Ostrava pohledávku 60,8 milionu eur (přibližně 1,5 miliardy korun). EGAP ručil ostravské firmě za úvěr od německé pobočky banky Greensill Bank. Státní pojišťovna se tak stala věřitelem hutní společnosti, uvedla Česká televize.

Přečíst článek

První plovoucí fotovoltaická elektrárna ČEZ na horní nádrži přečerpávací elektrárny

Už i Křetínský sází na zelenou energii. EPH postaví jednu z největších plovoucích solárních elektráren v Evropě

Energetický a průmyslový holding podnikatele Daniela Křetínského zahájil na jezeře Ostsee u německé Chotěbuzi výstavbu největší plovoucí solární elektrárny v Německu. Elektrárna bude mít výkon 29 megawattů, což umožní vyrábět elektřinu odpovídající roční spotřebě přibližně 8250 domácností. Systém plovoucích fotovoltaických elektráren chce skupina zprovoznit ve druhé polovině příštího roku.

Přečíst článek

 

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme