Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

BMW chce dohnat Teslu. Automobilka představila elektromobil Neue Klasse

BMW představil elektromobil třídy Neue Klasse, kterým chce dohnat Teslu
BMW
 ČTK

Německý výrobce luxusních aut BMW se rozhodl zkusit zopakovat svůj úspěch značky Neue Klasse u elektromobilů. Na mnichovském autosalonu představil prototyp elektromobilu nové třídy, který má být uveden na trh v roce 2025 a má pomoci automobilce dohnat průkopníka ve výrobě elektromobilů, americkou Teslu, uvedla agentura Reuters.

Reklama

V 60. letech minulého století byla budoucnost BMW nejistá, automobilka zůstávala ve stínu značek Volkswagen a Mercedes-Benz a amerických gigantů. Vedení firmy tehdy vsadilo na novou řadu vozů, kterou nazvalo Neue Klasse, tedy nová třída. Tato řada pomohla automobilce k tomu, že se stala jednou z nejúspěšnějších v odvětví. Nyní má tato značka znamenat přechod skupiny k elektromobilitě a digitalizaci.

FOTOGALERIE: Prohlédněte si luxusní vůz Alfa Romeo 33 Stradale

Nový elektromobil z řady Neue Klasse je stejně velký jako současná řada 3, která je nejprodávanější modelovou řadou automobilky. Vůz je vybaven informačními průhledovými displeji, promítanými na čelní sklo, a také některými tradičními designovými prvky. Generální ředitel Oliver Zipse uvedl, že dojezd a rychlost nabíjení jsou o 30 procent lepší než u dnešních elektromobilů. Cena zatím nebyla stanovena, zveřejněna má být až krátce před zahájením sériové výroby.

Porsche 911 z nejvzácnější výroční série jde do dražby. Ani deset milionů nemusí stačit

FOTOGALERIE: Porsche 911 z nejvzácnější výroční série jde do dražby. Ani deset milionů nemusí stačit

Model 911 Club Coupe, prezentovaný společností Gooding & Co., je jedním z pouhých 13 vozů vyrobených v roce 2012 jako pocta k 60. výročí založení klubů Porsche. Cena v aukci mohla vyšplhat i na 375 tisíc liber (přes 10 milionů korun), očekává prodávající společnost.

Přečíst článek

Technologický ředitel Frank Weber dodal, že Neue Klasse je doposud největší investicí automobilky, protože všechny technologie jsou úplně nové. Firma celkové údaje o investicích nezveřejnila. Investuje ale dvě miliardy eur (48,2 miliardy korun) do výroby baterií a montáže v závodě v Maďarsku, který má být prvním, kde se začnou tyto vozy vyrábět.

BMW předpokládá, že elektromobily budou mít letos na celkovém prodeji podíl 15 procent a do roku 2026 chce tento podíl zvýšit na 33 procent.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Proč elektromobilita vychází z módy?

Tesla? Letos stagnace, příští rok propad, varuje banka Wells Fargo. Proč elektromobilita vychází z módy?

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme