Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Bistro.sk kupuje nizozemská služba Just Eat Takeway. Zaplatí víc než miliardu

donášková služba
Pexels
 ČTK

Mezinárodní donášková služba Just Eat Takeaway.com kupuje od vydavatelství Ringier Axel Springer Media největší online donáškovou službu jídla na Slovensku Bistro.sk.

Reklama

Hodnota transakce činí téměř 50 milionů eur (1,28 miliardy korun) a dokončena bude v příštích měsících. Napsal to dnes portál Aktuality.sk, který patří do zmíněného vydavatelství.

Bistro.sk začalo poskytovat služby v roce 2013, v nabídce má téměř 2 tisíce restaurací a jeho služeb využívá přes 400 tisíc zákazníků. Vydavatelství Ringier uvedlo, že transakce je součástí jeho plánu zaměřovat se na slovenském trhu na on-line média, inzertní a komunitní portály.

Stáčecí linka na pivní PETky

Pivovary Staropramen připravil lockdown o stamiliony. Exportu se dařilo

Loňský lockdown připravil Pivovary Staropramen o stamilionové provozní zisky. I tak ale rok uzavřely s čistým ziskem ve výši 807 milionů korun. Pomohly dividendy z dceřiných společností.

Přečíst článek

„Když jsem před sedmi lety kupoval první tiskárnu na objednávky pro restaurace, ani jsem netušil, jak úspěšný příběh napíšeme. Dnes je Bistro.sk jedničkou mezi on-line donáškovými službami jídla na Slovensku,” uvedl zakladatel Bistro.sk a akcionář slovenské divize Ringier Axel Springer Milan Dubec.

Just Eat Takeaway.com se sídlem v Nizozemsku podniká ve více než dvou desítkách zemí, kromě Evropy také například ve Spojených státech a v Austrálii.

Ringier provozuje na Slovensku několika portálů včetně zpravodajského webu Aktuality.sk, dále největší realitní a automobilové inzertní portály, jakož i on-line komunitní portál.

Ivan Šramko, bývalý guvernér Slovenské národní banky a poradce českých miliardářů

Slovensko nevyužilo dobré časy, má větší dluh než Česko, říká exguvernér Šramko

V reakci na rostoucí inflaci zvedla Česká národní banka (ČNB) koncem června úrokové sazby. V postpandemické době patřila k prvním z centrálních bank rozvinutých zemí, které se k takovému kroku uchýlily. „Myslím si, že se mohou relativně brzy dostavit kýžené efekty: určité ochlazení a zmírnění inflace,“ říká v rozhovoru pro server newstream.cz ekonom a bývalý guvernér Národní banky Slovenska Ivan Šramko, který je poradcem českých miliardářů. 

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Voják ukrajinské armády

Slováci vybrali na nákup munice pro Ukrajinu desítky milionů. Cíl splnili za necelé dva dny

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme