Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Americký provozovatel kasin MGM Resorts chystá evropskou expanzi

MGM Resorts International, Las Vegas
Ken Lund / Creative Commons / CC BY-SA 2.0
 ČTK

Americký provozovatel kasin MGM Resorts International podal nabídku na převzetí švédského provozovatele internetových sázek a hazardních her LeoVegas. Je ochoten za něj dát až 607 milionů dolarů (přes 14 miliard korun). Firma se tak snaží rozšířit svou působnost v Evropě.

Reklama

Pandemie covidu nahrála rozvoji internetového sázení. MGM Resorts International, která působí v oblasti on-line sportovních sázek prostřednictvím společného podniku BetMGM, chce tuto příležitost podchytit expanzí do Evropy. Rozhodla se jít cestou akvizice švédské LeoVegas. Nabízí na ni 607 milionů dolarů

„S BetMGM jsme v USA dosáhli pozoruhodného úspěchu. Převzetím společnosti LeoVegas rozšíříme svou internetovou přítomnost ve světě,“ uvedl šéf amerického podniku Bill Hornbuckle. LeoVegas má licence na provoz aktivit v osmi jurisdikcích, zejména ve Skandinávii a zbytku Evropy, upozornila agentura Reuters.

MGM Resorts International za každou akcii firmy LeoVegas nabízí 61 švédských korun v hotovosti. Nabídka tak zahrnuje prémii 44 procent k poslední závěrečné ceně akcií na burze. Vedení společnosti LeoVegas akcionářům doporučilo, aby tuto nabídku přijali.

Karel Komárek

Komárek buduje loterijní impérium. Za miliardu přikoupil podíl v řecké Kaizen Gaming

Miliardář Karel Komárek posiluje v loterijním byznyse. Prostřednictvím společnosti Alwyn přikoupil víc než třetinový podíl v řecké Kaizen Gaming. Stálo ho to víc než miliardu korun.

Přečíst článek

Svatý Václav, dvacetikoruna, česká koruna, Praha

Nakupujte české koruny, nejlépe za ty švédské, radí Goldman Sachs

Česká měna v úterý uzavřela vůči švédské koruně na nejsilnější úrovni v historii. Koruně pomohla lepší než očekávaná čísla k výkonu tuzemské ekonomiky v loňském roce.

Přečíst článek

Daniel Hůle z nadace Člověk v tísni, který se zaměřuje na pomoc obětěm nespravedlivých exekucí.

Cenu Nadace Charty 77 dostal bojovník proti nefér exekucím Daniel Hůle z Člověka v tísni

Nositelem Ceny Františka Kriegla udělované Nadací Charta 77 se pro rok 2022 stal Daniel Hůle, vedoucí programu Kariérní a pracovní poradenství v nevládní neziskové organizaci Člověk v tísni. „Hůle se už dlouhou řadu let neúnavně věnuje problematice zadlužování značné části občanů Česka a zejména oblasti exekučního a vymahačského byznysu, parazitujícího na nejzranitelnější části české společnosti,“ uvedla nadace v oznámení. Cena bude slavnostně předána v květnu.

Přečíst článek

Daniil Medveděv

Dalibor Martínek: Wimbledon bez Rusů? Sport je bytostná politika. Netvařme se, že je to „jenom“ sport

Válka na Ukrajině trvá už dva měsíce. Začali ji Rusové, a vraždí lidi. A po celou tu dobu se řeší, mimo jiné, jedna okolnost. Sport. Přesněji řečeno, účast ruských sportovců v rozličných mezinárodních sportovních soutěžích. Uznávám, že jde o nepodstatný problém vzhledem k dění na Ukrajině. Vzhledem ke všemu tomu nesmyslnému vraždění.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Tipsport Malta Cup 2023, finálové utkání Sandhausen - WSG Tirol

Zimní pohár se nám vyplatí, přitáhne to lidi k fotbalu v mrtvé sezóně, říká Sochor z Tipsportu

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme